Своеобразно рекордно количество марихуана задържаха митничарите на граничния пункт Капитан

...
Своеобразно рекордно количество марихуана задържаха митничарите на граничния пункт Капитан
Коментари Харесай

Марихуана за 6 млн. лв. на „Капитан Андреево“. Митничарите са открили 377 кг от дрогата в камион

Своеобразно рекордно количество марихуана задържаха митничарите на граничния пункт „ Капитан Андреево “. Стоката е била опакована в пликове.

Общото количество на незаконната пратка е малко над 377 кг. По цени на правосъдната система тя е на стойност 6 044 480 лева

На 05.03.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки коли и рейсове, се открил товарен автомобил с непозната регистрация, оповестиха от прокуратурата.

Водачът А.К., турски жител, показал на митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока от Англия за Турция - пластмасови плоскости. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било отклонено за осъществяване на щателна митническа инспекция. При осъществената такава сред палетите с заявената стока, в предната част на товарното поделение, чиновниците на Агенция „ Митници “ разкрили 12 кашона, съдържащи общо 344 броя полиетиленови пликове със суха тревиста маса. Тествана с полеви наркотест растителната маса е реагирала на марихуана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор. С разпореждане на наблюдаващия прокурор при Оперативна програма – Хасково лидерът на товарния автомобил А.К. е бил арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР