Своеобразен рекорд по бавно гласуване беше поставен в ромския квартал

...
Своеобразен рекорд по бавно гласуване беше поставен в ромския квартал
Коментари Харесай

Ромите в Бургас отказват да гласуват - спрели им водата и тока

Своеобразен връх по постепенно гласоподаване беше подложен в ромския квартал " Комлука " в Бургас. Сериозно почерпен мъж безусловно се борил с машината пет минути, само че най-после съумява да даде своя глас. Изборния ден там протича при извънредно ниска изборна интензивност.

В квартала, където през последните дни се организираха три акции против пазаруване на гласове, сутринта беше извънредно пусто. Празни бяха и изборните секции. Машините се оказаха съществено предизвикателство за популацията в квартала.

78-годишната Емине въпреки всичко се престрашила да гласоподава с машина. Тя твърди, че може да чете " почти ", а също и че " числата са доста дребни ", само че ще ѝ оказват помощ с гласуването. След повече от три минути Емине въпреки всичко съумя да пусне своя глас.

" Имахме гласоподавател, който беше използвал алкохол и 5 минути, че е и повече му бяха нужни да гласоподава ", описа ръководителят на СИК в квартал " Победа " Лиляна Генова.

Местните разясняват, че към този момент никой не им предлага пари, с цел да гласоподават.

" Спряха водата, няма ток в махалата! Как ще гласоподават ", разяснява различен от гласоподаватели, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР