Свободата е заразна и очаквам промяна в руското общество“. Това

...
Свободата е заразна и очаквам промяна в руското общество“. Това
Коментари Харесай

Христо Грозев: Свободата е заразна, очаквам промяна в руското общество

„ Свободата е заразна и чакам смяна в съветското общество “. Това сподели проверяващият публицист Христо Грозев пред bTV.

В деня, когато хиляди руснаци в Москва и хора от целия свят гледаха опелото на опозиционера Алексей Навални, Христо Грозев се елементарни от отдалеченост със своя другар.

На място има и извънредно засилено полицейско наличие

Българският публицист беше индивидът, който разкри кои са хората, пробвали да отровят Алексей Навални. За първи път Грозев описа за един от персоналните си диалози с съветския опозиционер.

„ Аз му зададох въпрос: „ Ако ти имаше опция да се върнеш обратно във времето преди 20 години и някъде на улицата срещнем младия Путин преди да е станал президент и имаше опция да го бутнеш в реката, условно да кажем - да го елиминираш от бъдещето, би ли го направил? “. Той се замисли единствено за секунда и сподели: „ Не, аз съм набожен човек и не съм аз, който може да постави края на живота на някого, в това число и на най-големия ми зложелател “. Това демонстрира какъв брой друг беше той от Путин и за какво Путин толкоз се опасяваше от него “, изясни Грозев.

За опечалените първо прозвуча песента на Франк Синатра – My way

Историята за отравянето с „ Новичок “ беше разказана в документалния филм „ Навални “, който беше отличен с „ Оскар “. Според Грозев в този момент брачната половинка на съветския опозиционер Юлия Навалная ще продължи делото му.

„ Всички бяхме подготвени и чакахме, че има 50% риск той да бъде погубен. Надеждата го водеше. Той остави авариен проект при положение, че бъде погубен, както той сподели в края на кино лентата „ Навални “: „ Това значи, че Путин толкоз го е боязън от вас, че вие би трябвало да вземете щафетата “, добави журналистът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР