Свобода, равенство, социална и независимо от външно влияние Европа –

...
Свобода, равенство, социална и независимо от външно влияние Европа –
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП иска спиране на Северен поток 2, защото сигурността е преди парите

Свобода, тъждество, обществена и без значение от външно въздействие Европа – това бяха главните акценти в речта на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Някои от неговите оферти за смяна на Европейски Съюз срещнаха съществени рецензии – да вземем за пример за транснационалните листи за евродепутати и за основаване на пост на европейски финансов министър, само че като цяло Европейският парламент одобри задушевно речта на някогашния министър председател на Люксембург. Черешката на тортата обаче беше изявление на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни, който отново се заяде с Юнкер, защото ръководителят на Европейска комисия не остана да дава отговор на въпроси на евродепутатите поради заболяване. " Намери си по-добър лекар, с цел да можеш да ни отговаряш ", даде съвет Таяни.

Основните отзиви

Лидерът на Европейската национална партия (ЕНП) Манферед Вебер обърна изключително внимание на сигурността и изрично съобщи, че " Северен поток 2 " би трябвало да бъде спрян, тъй като " сигурността е преди парите " . Вебер даде този образец, откакто уточни, че нападателната политика на съветския президент Владимир Путин води до съществено напрежение и боязън в Източна Европа. Германският политик не пропусна да уточни и Турция като опасност, казвайки, че на границата на Европейски Съюз от Изток има 100 000 военни.

Джани Питела, водачът на Групата на социалистите и демократите, изиска да има самодейност против " измамите на огромните корпорации “. Скандално е магистри да стартират работа при 500 евро на месец, сподели той и изиска нито едно дете да не остава гладно. Питела категорично уточни и, че водената от него група няма да гласоподава за смяна на Дъблинския правилник, в случай че не отпадне текстът, съгласно който в първата страна по регистрация може да бъде върнат всеки емигрант и мигрант .

Саид Камал, началник на Групата на консерваторите и реформистите, подсети, че глобите против " Русия и други неприятни режими " би трябвало да бъдат поддържани и уточни, че в икономическо отношение не страната основава работни места, а бизнесът и на него би трябвало да му се дава опция от страната да го прави.

Лидерът на АЛДЕ Ги Ферховщад изрази удовлетворение от речта на Юнкер. Той изрази единодушие с ръководителя на Европейска комисия, че времето е " в този момент или в никакъв случай " да бъде построена Европа, за която хората мечтаят от години. Конкретно – система за законна миграция и строга гранична защита на европейските граници, Европейски съюз на защитата, с цел да не се взема решение от Съединени американски щати и Русия какво да прави Стария континент .

От Европейска обединена левица/Северна зелена левица бяха най-критични към Юнкер, като обърнаха внимание на CETA и по какъв начин това съглашение опонира на уговорката Европейски Съюз да има водеща роля в битката с климатичните промени. Беше посочено и, че проектът „ Юнкер “ в действителност е трябвало да бъде извърнат към общественото и към опазването на природата, както и да има наложителна минимална заплата на всички места в Европейски Съюз плюс действителна битка с страните вид " данъчен парадайс ". Още детайлности четете в A ctualno.com.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР