Свлачища и наводнения, предизвикани от проливни дъждове, отнеха през последните

...
Свлачища и наводнения, предизвикани от проливни дъждове, отнеха през последните
Коментари Харесай

Повече от 150 души са загинали заради проливните дъждове в Китай през последните 2 месеца

Свлачища и наводнения, провокирани от проливни дъждове, лишиха през последните два месеца живота на повече от 150 души в Китай, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Най-скорошният подобен случай бе на наводняване и свлачище в планинския регион Тибет в събота, когато осем индивида починаха, а 19 към момента са в неопределеност, оповестиха държавни медии. Бедствието е лишило живота на още минимум 6 души в село Риди, съобщи Синхуа. Още двама души са починали и осем са изчезнали, откакто мост сред два тунела се е срутил и четири транспортни средства са били смазани. 

В момента в Китай е пикът на дъждовния сезон, който продължава от средата на юли доникъде на август, и представители на управляващите неведнъж предизвестиха, че държавното управление би трябвало да вземе ограничения по отношение на тежките климатични условия, които стават все по-често събитие, отбелязва АП. 

В годишния държавен отчет за климата, оповестен предишния месец, написа, че исторически данни демонстрират, че честотата както на рисковите дъждове, по този начин и на горещините в Китай, се усилва, заяви националната телевизия. 

Предупреждение от горещини бе издадено за през днешния ден за елементи от Източен Китай, където се чака температурите да доближат 40 градуса. 

От юни в страната станаха поредност предизвикали жертви стихии.

Проливни дъждове, провокирани от тайфуна " Геми ", който преди към 10 дни провокира свлачища в страната, лишиха живота на минимум 48 души в провинция Хунан. Още 35 души са в неопределеност. 

Властите споделиха в петък, че смъртните случаи след стихия през юли към този момент са 38, а 24 души са изчезнали. Най-малко 25 автомобила са паднали в река и са били отнесени от течението. 

В средата на юни минимум 47 души починаха при наводнения и свлачища след проливни дъждове в Гуанчжоу. Още шестима души починаха в провинцията Фуцзиен.

Това лято проливни дъждове лишиха живота на стотици хора из Азия, в това число и 200 души, починали при свлачище в Индия предходната седмица. Дъждове, провокирани от тайфуна " Геми ", заляха и Североизточен Китай и Северна Корея, като граничната река Ялу преля и наводни градове, села и аграрни земи, показва АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР