Свищов. За трета поредна година Стопанска академия Д. А. Ценов

...
Свищов. За трета поредна година Стопанска академия Д. А. Ценов
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанската академия в Свищов участва в „Панорама на образованието 2019” – Козлодуй

Свищов. За трета поредна година Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов взе участие в „ Панорама на образованието ” – Козлодуй. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Двудневният конгрес се провежда от община Козлодуй и Регионално ръководство на образованието – Враца, като в първия ден фокусът е върху висшето обучение, в през втория – върху междинното обучение.
Настоящето издание на „ Панорама на образованието ” откри Мая Занева, ръководител на Общински съвет – Козлодуй. Организаторите споделиха, че преди всяко издание на форума организират анкетни изследвания измежду учениците от 6-7 и 11-12 клас на учебните заведения от общината. Изследването измежду по-големите респонденти цели да откри към кои университети, професионални посоки и специалности има интерес, с цел да бъдат поканени да вземат участие в ревюто и на място да дават повече информация на интересуващите се. Стопанска академия за поредна година е измежду най-предпочитаните висши учебни заведения от младежите в община Козлодуй.
Образователното портфолио на свищовската академия показаха гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг ” в Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, и Ирена Декова – 2 курс, познавач. „ Финанси ”, член на Студентски съвет. Те разясниха какви са изискванията и периодите за кандидатстване, опциите за образование и развиваните специалности в постоянна, задочна и отдалечена форми в ОКС „ бакалавър ”. В отговор на заложени въпроси бяха разяснени новите моменти в Кандидатстудентска акция 2019, измежду които са осъществяване на електронни кандидатстудентски изпити в особено основани изпитни центрове на Стопанска академия, обновени образователни стратегии, създадени взаимно с бизнеса и държавната администрация. Представителите на Стопанска академия разясниха с посетилите щанда обществено насочените семестриални такси за свищовските студенти, опциите за настаняване в общежитие, столово хранене, финансова поддръжка, която получават под формата на стипендии и награди. Обсъждани бяха опциите, които имат студентите за личностно и кариерно развиване, за осъществяване на интернационална просветителна подвижност (в това число стратегия „ Еразъм+ ”) и участия в интернационалните конгреси. С учениците бяха коментирани и опциите за професионална реализация, по отношение на което те научиха, че дипломата и европейско дипломно приложение, които получават възпитаниците на Стопанска академия, са приети в Европейския съюз, Съединени американски щати и Канада.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР