Свищов. В първия ден от празниците Свищовски лозници `2018 тържествено

...
Свищов. В първия ден от празниците Свищовски лозници `2018 тържествено
Коментари Харесай

Велико Търново: В първия ден от празниците „Свищовски лозници” тържествено бе отбелязано навършването на 60 години от навлизането на хандбалния спорт в Свищов и България

Свищов. В първия ден от празниците „ Свищовски лозници `2018 ” тържествено бе маркирано навършването на 60 години от навлизането на хандбалния спорт в Свищов и България. Много фенове на хандбала, някогашни и сегашни състезатели, се събраха в състезателен комплекс „ Свищов ”, с цел да се поздравят за празника. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . За честването на годишнината в родния си град се завърна и една от най-титулуваните ни национални състезателки Лора Сарандева, която сега играе в първодивизионния отбор „ Гранойерс ” (Барселона). На тържественото честване участваха кметът на общината Генчо Генчев, ръководителят на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов, отрасловият заместник-кмет Борислав Замфиров и други посетители.
С едноминутно безмълвие бе маркирана почитта към Генчо Гешев – учредител на хандбала в Свищов и България.
Пред многочислените присъстващи в хандбалната зала на състезателен комплекс „ Свищов ” своето почитание и благодарност изрече кметът Генчо Генчев. Той благодари на всички някогашни и сегашни спортисти на Свищов за тяхната отдаденост, образец и за това, че не стопират да популяризират името на града ни по целия свят. Генчо Генчев особено благодари на Димитър Сарандев – президент на ХК „ Нове-1999 ”, на неговата щерка и най-известна наша състезателка Лора Сарандева, както и на треньорите на свищовския клуб Величка Плачкова и Христо Христов.
Благодарност за проведеното събитие и поздравления към всички участници в тържественото честване изрече Йордан Христов – първият капитан на мъжкия тим на Свищов. Поздравителен адрес прочете и представителят на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” Асен Атанасов.
Организаторите от Община Свищов връчиха особено направени юбилейни плакети на доста някогашни и сегашни свищовски хандбалисти, както и на хора, спомогнали за развиването на този спорт.
Програмата продължи с другарски хандбални срещи сред тимовете на Белене и Свищов, а по-късно се изигра и показателен мач сред ветераните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР