Свищов. С голям концерт-спектакъл на ансамбъл Българе и в присъствието

...
Свищов. С голям концерт-спектакъл на ансамбъл Българе и в присъствието
Коментари Харесай

Велико Търново: С двучасов концерт-спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” откриха официално празника „Свищовски лозници”

Свищов. С огромен концерт-спектакъл на отбор „ Българе ” и в наличието на хиляди жители и посетители на общината бе открит публично празникът „ Свищовски лозници `2018 ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . В петъчната вечер площад „ Алеко ” бе изпълнен с хора, пристигнали да следят тържествената стратегия, проведена от локалната администрация. Тя стартира с осъществявания на деца от свищовски детски градини и продължи с осъществявания на Първи български хор „ Янко Мустаков ” с диригент Елизабет Людмилова.
Кметът на Свищов Генчо Генчев приветства всички на площад „ Алеко ” с добре пристигнали на Свищовските празници. Той направи равносметка за свършеното от Общината през последната година. „ Стараем се да подобряваме живота на всеки един наш съгражданин. Усилията, които поставяме са в посока на това нашият град да става все по-хубав и все по-добро място за живот ”, означи в словото си Генчо Генчев.
Той напомни, че през миналата година Общината е получила правата над Свищовските казарми и в този момент територия от 320 декара ще бъде превърната в икономическа зона. Това ще обезпечи доста вложения и работа за локалното население, акцентира Генчо Генчев.
След като пожела на всички поданици и посетители на общината запаметяващи се празничните дни, които да изживеят със своите фамилии и другари, Генчо Генчев тържествено откри „ Свищовски лозници `2018 ”.
Празничен водосвет отслужиха архиерейският наместник Руслан Личев и свищовски свещеници.
Сред формалните посетители на тържественото разкриване бяха заместник-областните шефове на област Велико Търново инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, народните представители доктор Станислава Стоянова и доцент доктор Милен Михов, отец Руслан Личев, Светослав Кьосев – заместник-председател на двустранната комерсиална камара Румъния- България, оценител по трансгранични стратегии, Илия Лазаров – ръководител на Съвета на шефовете на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, Христо Димитров – шеф на народен фолклорен отбор „ Българе ” и още доста.
Въпреки хладното време повече от два часа хилядите пристигнали на централния площад в Свищов останаха там, с цел да видят чакания с огромен интерес концерт-спектакъл „ Осмото знамение ” на Национален фолклорен отбор „ Българе ”. В края на концерта гостите благодариха за топлото посрещане и споделиха, че с наслада биха пристигнали още веднъж на свищовска сцена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР