Свищов. Първият кандидат-студент в Стопанска академия Димитър А. Ценов за

...
Свищов. Първият кандидат-студент в Стопанска академия Димитър А. Ценов за
Коментари Харесай

Първият кандидат-студент в Стопанска академия получи отлична оценка на първия конкурсен изпит в Свищов за КСК 2018

Свищов. Първият кандидат-студент в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” за образователната 2018-2019 година, подал документи в кандидатстудентския център в Свищов, е Габриела Лъжовска от гр. Козлодуй. Тя е ученичка в СУ „ Христо Ботев ”, в родния си град, направление „ Математика и осведомителни технологии ”. При кандидатстване в свищовското висше учебно заведение тя е показала като първо предпочитание компетентност „ Счетоводство и надзор ”, задочна форма на образование. Габриела бе измежду участвалите в първия за Кандидатстудентска акция 2018 конкурсен изпит в Стопанска академия, който се организира на 27.01.2018 година Тя избра да се яви на изпит по „ Икономическа география на България ” и получи отлична оценка 5.50. След изпита Габриела показа, че има другари, които са се дипломирали в свищовската академия, харесва града и определената компетентност, и няма желание да кандидатства в друго висше учебно заведение. На първия конкурсен изпит в Свищов се явиха кандидат-студенти от областите Велико Търново, Враца, Плевен, Разград, Русе, Търговище и Шумен. По-голямата част от тях са предпочели задочната форма на образование, а измежду посочените като първо предпочитание специалности са още „ Аграрна стопанска система ”, „ Маркетинг ”, „ Финанси ”, „ Стопанско ръководство ”.
С „ Добре пристигнали в Стопанска академия ”, кандидат-студентите приветства преди изпита зам.-ректорът по студентска политика и институционални връзки, доцент доктор Николай Нинов, който им пожела и сполучливо показване. Изпитните билети бяха изтеглени в наличието на ръководителите на изпитните комисии (доц. доктор Тихомир Личев – „ Икономическа география на България ”, доцент доктор Людмил Несторов – „ Икономика ”, доцент доктор Любомир Иванов – „ Математика ”, ст. преп. Даниела Стоилова – „ Английски език ”, ст. преп. доктор Венцислав Везиров – „ Немски език ”, ст. преп. Ирина Иванова – „ Руски език ”), ръководителя на отдел „ Бакалавърско и магистърско образование ” – Галя Божкова и квестори в лицето на докторанти от катедра „ Индустриален бизнес и предприемачество ”. След изпита кандидат-студентите разясниха, че са удовлетворени от това, по какъв начин са се справили при решение на изтегления вид на изпитния тест. „ Доброто им показване бе доказано по-късно и при оповестяване на оценките – всички взели участие в първия изпит са постигнали позитивен резултат, който им дава положителни шансове при присъединяване в класирането ”, разясни доцент Нинов.
За академичната 2018/2019 образователна година, приемът на студенти в СА „ Д. А. Ценов ” е по 17 перспективни и пазарноориентирани специалности в ОКС „ бакалавър ”, в посоки „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ” (редовно и задочно) по държавна поръчка и в платена форма на образование. Възможностите за кандидатстване са: с оценка от държавен зрелостен изпит (включително и този по професионална квалификация), положен в интервала 2008-2018 г.; след сполучливо положен в СА „ Д. А. Ценов ” кандидатстудентски изпит (еднороден тест от 60 въпроса) по една от дисциплините „ Математика ”, „ Икономика ”, „ Икономическа география на България ” или „ Чужд език ” (английски, немски или съветски език); с пренесена оценка от сполучливо положен кандидатстудентски изпит в друго висше училище; с оценка от национални и интернационалните олимпиади. Кандидат-студентите могат да положат повече от един конкурсен изпит и да се явят на повече от една изпитна сесия, имат право да аплайват с повече от една от посочените четири варианти, като в балообразуването взе участие най-високата получена оценка.
Желаещите да се образоват в Стопанска академия, в ОКС „ бакалавър ” могат да аплайват за банкет във всички налични форми на образование и специалности – „ Финанси ”, „ Застраховане и обществено дело ”, „ Макроикономика ”, „ Счетоводство и надзор ”, „ Стопански и финансов надзор ”, „ Бизнес статистика и разбори ”, „ Маркетинг ”, „ Управление на планове ”, „ Стопанско ръководство ”, „ Екомениджмънт ”, „ Бизнес информатика ”, „ Международни стопански връзки ”, „ Публична администрация ”, „ Индустриален бизнес и предприемачество ”, „ Аграрна стопанска система ”, „ Икономика на търговията ”, „ Икономика на туризма ”. За искащите да вземат участие с кандидатстудентски изпит, свищовската Алма матер провежда всеки месец изпитни сесии. Ежемесечните сесии се организират единствено в СА „ Д. А. Ценов ” - Свищов, по график от м. януари до м. септември в това число. Следващият кандидатстудентски изпит в Свищов ще бъде на 24.02.2018 година (събота) от 13:00 часа.
Актуална и подробна информация за изискванията за банкет, специалности, стадии и периоди в КСК 2018 е оповестена на уеб страницата на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР