Свищов. Община Свищов взе участие в Национална конференция на тема

...
Свищов. Община Свищов взе участие в Национална конференция на тема
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов взе участие в Национална конференция на тема „Дете, семейство, общност – от ранна интервенция към приобщаващото образование“

Свищов. Община Свищов взе присъединяване в Национална конференция на тематика „ Дете, семейство, общественост – от ранна намеса към приобщаващото обучение “. Тя се организира във Варна в интервала 17-18 декември и бе проведена от Фондация „ Карин дом “, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Водещи експерти от страната, представители на МОН и Уницеф – България, както и експерти от Англия показаха практики и одобрени политики в посока поддръжка на деца със специфични потребности и техните фамилии за гарантиране правото им на заслужен живот и обучение.
По покана на уредниците, отчет на тематика „ Връзката сред обществените услуги и приобщаващото обучение. Подкрепата на локалната власт “, изнесе Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов. В ревюто беше обърнато внимание на значимата роля на експертите от Дневния център за деца с увреждания за развиване капацитета на децата със специфични потребности, както и лечението в особено готова среда, като първа и значима стъпка в процеса на приобщаване в просветителната система. Представените видеоматериали срещнаха аудиторията с одобрените механизми на взаимоотношение и поддръжката на локалната власт. Анелия Димитрова получи специфични поздравления от Стела Пламенова – шеф на учебно заведение за деца със специфични потребности Сандън, Англия, за ангажираността на локалната власт в Свищов и забележимите резултати.
По време на конференцията се организира Конкурс за постерни презентации, като с първа премия беше отличен Дневния център за деца с увреждания – Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР