Свинските пържоли са любимо ястие на много българи, а с

...
Свинските пържоли са любимо ястие на много българи, а с
Коментари Харесай

Как да си направим марината за свински пържоли на фурна, за да станат крехки и да се топят в устата –

Свинските пържоли са обичано ядене на доста българи, а с идването на зимния сезон и празниците, те ще участват от ден на ден на трапезата. С подобаваща марината пържолите могат да станат необикновено вкусни.

Тук ви представяме четири предписания за марината — бързи, лесни и подобаващи за всеки усет.

Марината за свински пържоли на фурна — с кисело мляко

Киселото мляко е един от продуктите, с които всички свързват България. Използва се за приготвянето и гарнирането на най-различни ястия. Тази рецепта за марината с кисело мляко е доста лесна, а продуктите за маринатата участват във всеки дом.

Необходими артикули

● 7 свински пържоли
● 2 с.л. кисело мляко
● сол
● черен пипер
● червен пипер
● чубрица
● олио

Начин на подготвяне

Вземете огромна купа и в нея смесете солта, черния пипер, аления пипер, олиото и чубрицата. Сложете пържолите в купата със сместа.

Сложете киселото мляко чаша от 250 мл и го направете на айран — разбийте го добре и долейте чашата с вода. Излейте айрана в купата с пържолите и подправките и объркайте всичко добре.

Сложете пържолите с маринатата да престоят в ледник за най-малко 2 часа. Вземете тава и наредете пържолите в нея. Залейте ги с маринатата. Сложете в тавата малко вода. Загрейте авансово фурната и печете пържолите до подготвеност.

Може да сервирате готовите свински пържоли със салата и резени лимон.

Марината за свински пържоли на фурна — с мед

Медът е апетитен и изключително потребен артикул с разнородни приложения. В тази марината той придава прелестен леко сладостен усет на свинското месо. Да се заемаме!

Необходими артикули

● 5-6 обезкостени свински пържоли
● 4 с.л. мед
● 4 с.л. горчица
● 3 с.л. соев сос
● 1 ч.л. сушена мащерка
● сол
● черен пипер
● олио

Начин на подготвяне

Вземете задоволително дълбока купа и смесете в нея меда, горчицата, соевия сос и 2 с.л. олио.

С мащерката, черния пипер и солта отъркайте добре свинските пържоли. Намажете ги с получената примес и ги сложете в съд с похлупак. Останалата маринатата излейте в съда върху пържолите. Оставете да престоят в хладилника най-малко 1 час.

Подредете пържолите в намазнена тава. Изпечете до подготвеност в авансово загрята до 180 градуса фурна.

Марината за свински пържоли на фурна — с бира

Освен обичана напитка на доста хора, бирата е страхотна добавка към редица ястия. Тази лесна рецепта за марината с бира ще ви отнеме единствено няколко минути подготовка и към час печене на пържолите.

Необходими артикули

● 4-5 свински пържоли
● ½ ч.ч. бира
● ⅓ ч.ч. олио
● 1 с.л. мед
● 1-2 с.л. лимонен сок
● 1 с.л. горчица
● соев сос
● черен пипер
● чубрица

Начин на подготвяне

Първо смесете в купа меда, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте добре, до момента в който се разтвори медът. След това прибавете останалите артикули и още веднъж разбъркайте, с цел да получите хомогенна примес. Не добавяйте сол, тъй като соевият сос е задоволително солен.

Намажете пържолите с получената марината и ги сложете в съд с похлупак. Останалата марината излейте в съда върху пържолите. Оставете в хладилника да престои най-малко 3 часа.

Наредете маринованите пържоли в намазнена тава, налейте малко вода и покрийте с фолио. Може да ги залеете и с маринатата. Печете на 200 градуса към 1 час под фолио. След това премахнете фолиото и печете още към 15-20 минути.
Най-подходящото пиво към тези пържоли, несъмнено, е бирата. Приятен вкус и наздраве!

 

Марината за свински пържоли на фурна — с бяло вино

Друг тип алкохол, който можете да употребявате за марината, е бялото вино. Приготвянето на сместа ще ви отнеме единствено няколко минути, а в следствие ще имате вкусни пържоли с прелестен мирис на вино.

Необходими артикули

● ¼ ч.ч. олио
● ½ ч.ч. изсъхнало бяло вино
● 1 глава лук, нарязан на ситно
● 1 скилидка чесън, мляна
● ½ с.л. сок от целина
● ½ с.л. сол
● ½ с.л. черен пипер
● ¼ с.л мащерка (може да употребявате също естрагон или розмарин, по ваш вкус)

Начин на подготвяне

Добавете всички съставки в задоволително огромна купа. Объркайте ги добре, до момента в който получите хомогенна примес. Сложете в нея пържолите (най-добре в тава) и ги оставете в хладилника най-малко 3 часа. Печете пържолите дружно с маринатата.

Тази марината е идеална добавка освен към свински пържоли. Може да я употребявате също за пилешко или пуешко месо. Експериментирайте!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР