Свикваме общо събрание на акционерите, което да избере нов управител

...
Свикваме общо събрание на акционерите, което да избере нов управител
Коментари Харесай

В болницата в Добрич ще се избере нов изпълнителен директор

„ Свикваме общо заседание на акционерите, което да избере нов шеф на многопрофилната болница в Добрич и надлежно да извърши промени в съвета на шефовете. Това се постанова поради неудовлетворителната организация на работата на болничното заведение, което е споделено мнение на институциите и обществеността в града “. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на конференция в Добрич, оповестиха от здравното министерство.
 
 Болницата в Добрич пресцентър, Министерството на здравеопазването

През този интервал настоящото управление на болничното заведение би трябвало да извърши предписанията, дадени им от районната здравна ревизия. През идващите два дни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните управляващи. Пред медии доцент Кунчев акцентира, че обстановката в Добрич не е трагична, само че е неприятна и изисква предприемането на незабавни организационни мероприятия в лечебното заведение и спазването на противоепидемичните ограничения от всички жители.
 
 Болницата в Добрич пресцентър, Министерството на здравеопазването

„ Смея да настоявам, че знам по какъв начин се провежда и управлява работата на лечебно заведение. Искането ми за промяна в борда на болничното заведение е подбудено от това, което видях при визитата си в лечебното заведение – допускани са цивилни хора без защитни средства, личният състав и пациентите са изложени на непотребен риск поради разбъркване на потоците в болничното заведение. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничението на COVID-19 в Добрич и региона и назначението на медицински експерти, които да се грижат за болните с коронавирусна зараза “, съобщи здравният министър пред медиите. „ Бъдете сигурни, че ще направя всичко допустимо в най-скоро време да видите резултата от взетите през днешния ден решения за болничното заведение в Добрич “, беше безапелационен проф. Ангелов.

По-рано през днешния ден министър Ангелов посети многопрофилната болница в Добрич, където беседва с изпълнителния шеф доктор Байчев и с медиците, които се грижат за пациентите с COVID-19, настанени в инфекциозно и вътрешно отделения на лечебното заведение. " Надявам се бързо да намерите решение. Вярвам Ви и знам, че с опита си и решителността, която демонстрирате, в болничното заведение в Добрич скоро ще бъде основана организация за оптимално качествено обслужване на болните с COVID-19 и за наблюдението им от инфекционист ", сподели доктор Ивелина Вълчева, гастроентеролог, дежурна в инфекциозното поделение на добричката болница през днешния ден.

В рамките на визитата си здравният министър организира срещи с кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов, зам.-областния шеф Красимир Николов, шефовете на РЗИ и РЗОК и ръководителя на районната гилдия на БЛС в града.
 
 Болницата в Добрич пресцентър, Министерството на здравеопазването
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР