Свикнали сме когато говорим за най-богатите хора на света редовно

...
Свикнали сме когато говорим за най-богатите хора на света редовно
Коментари Харесай

Колко богата е най-богата жена на света

Свикнали сме когато приказваме за най-богатите хора на света постоянно да се спрягат имената на Илон Мъск, Джеф Безос и други известни милиардери. Но има една жена, която въпреки и да няма тяхната известност, също заслужава да й обърнем уместно внимание.
 Metallica в цифри - кой е най-богатият член на групата
Кой е най-богатият в Metallica

Какво е благосъстоянието на всеки един от музикантите

Франсоаз Бетанкур Майерс е най-богатата жена в света и първата, чието положение се прави оценка на повече от 100 милиарда $. Тя е и на 12-то място измежду най-богатите хора в света. Този връх се дължи на огромния скок в цената на акциите на фамилната компания на фондовата борса в края на 2023 година, което й донесе над 28 милиарда за няколко месеца.

70-годишната бизнесдама от Франция оглавява класацията на Forbes от 2021 година и последната не прави изключение. А ето и по какъв начин е достигнала върха. Майерс е единствената внучка на създателя на козметичния гигант L`Oréal Йожен Шулер.

Тя е и единствен правоприемник на майка си Лилиан Бетанкур, която умря през 2017 година и остави цялото си положение от 40 милиарда $ на своята щерка, с което утрои нейното благосъстояние с помощта на 33% акции в козметичната компания, както и в фамилната капиталова фирма Téthys Invest.
 Снимка 648375

Но Майерс не е просто богата наследница, която се чуди по какъв начин да изхарчи милиардите си. От 1997 година тя е част от борда на шефовете на L`Oréal и взе участие интензивно в ръководството. Двамата й синове също са в бизнеса, подготвени един ден и те да го наследят.

Освен това от години е известна като човеколюбец и подкрепя разнообразни дела посредством учредена от нея Fondation Bettencourt Schueller. Изявява се и като създател на книги, свързани с гръцката митология и религиите.

Въпреки голямото си положение, Майерс не е най-богатият човек във Франция. Тази купа продължава да се държи от 74-годишния Бернар Арно, собственик на групата Louis Vuitton Moët Hennessy. Неготово положение се прави оценка на 179 милиарда $. 

La femme la plus riche du monde est française et vient de passer le cap des 100 milliards de dollars de fortune.

Françoise Bettencourt Meyers, héritière de l’empire L’Oréal, devient ainsi la première femme à la tête d’une fortune de plus de 100 milliards de dollars, soit…
— GOSSIP ROOM (@GossipRoomOff)
През годините най-богата жена в света среща компликации от друг темперамент - както в персонален, по този начин и в професионален проект. Нейните връзки с починалата й майка, които минават през отказване, правосъдни каузи и обвинявания в принуждение, даже стават мотив за основаване на документална поредност в Netflix.
 Джак Ма и защо харчи парите си най-богатият китаец
Как харчи парите си най-богатият китаец

Скромността краси индивида

Франсоаз постоянно се е опитвала да стои настрана от медийния звук и за разлика от починалите си родители се появява рядко на публични събития, в случай че не са свързани с голямата й пристрастеност - изкуството, предава BusinessInsider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР