Свикнали сме да говорим за невидимото насилие. При нас идват

...
Свикнали сме да говорим за невидимото насилие. При нас идват
Коментари Харесай

Психолог: Работим и с невидимите форми на насилие

Свикнали сме да приказваме за невидимото принуждение. При нас идват доста дами, които са споделяли ужасни изречения като „ по-добре да не се вижда като ме бие “. Ние работим с невидимите форми на насилието. 

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Олга Минева, основател на фондация EMPROVE.

Това, че някой е бил строшен, не значи, че не може още веднъж да бъде цялостен. Над 40 дами от сървайвър, които са претърпели принуждение, сега са вдъхновяващи ментори. 

Ще подчертая, че ние нямаме публична статистика. Усещането, че насилието нараства през пандемията може да е било спекулативно. Просто тогава за първи път стартира да се разпознава насилието в по-ранната му форма. Преди в работния темп когато през целия ден не си е личало и са ги подминавали, само че в един миг когато са останали у дома и са поискали да поговорят с някого.

Много гъвкави сме в поддръжката. Могат да ни пишат във „ Facebook “, имейл, хаштаг „ Ранобудна “. Нашите терапевти ги пренасочват към най-подходящия наставник, който да работи с тях. Правим необятни публични акции за осведоменост. 

Има две точки на огромен триумф с жертвите на принуждение. Първият е тя да осъзнае, че не е редно. Трябва да пристигна моментът на планиране. Второто – тази жена да знае, че не е сама. А да има кой да каже, че това не е редно и да я изслуша. Имаме хора, които ще ги схванат. Жените, които идват при нас са изгубили поддръжката от другари и близки. 

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР