Свиканият от президента Радев Консултативен съвет за национална сигурност приключи

...
Свиканият от президента Радев Консултативен съвет за национална сигурност приключи
Коментари Харесай

Без съгласие и обща позиция приключи Консултативният съвет при президента

Свиканият от президента Радев Консултативен съвет за национална сигурност завърши след няколко часа съвещание без реализиране на консенсус, заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. " Консенсус на КСНС не се реализира, няма да има общо мнение, което да бъде изразено обществено ", сподели тя на излизане от " Дондуков " 2.

По думите й би трябвало бързо да се задвижи конституционната процедура по връчването на мандатите. На България е нужно незабавно държавно управление, три партии към този момент са декларирали, че са подготвени да предложат състав на Министерски съвет, сподели Атанасова.

" Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа мощ ", уточни тя.  " Президентът да ни връчи мандата, ние бързо ще го върнем ", даде обещание Атанасова. Тя показа още, че всички са изразили мнение, че не трябва аткуализацията на бюджета да се обвързва с конституционната процедура за връчване на мандатите за сформиране на държавно управление.

Най-наболелият проблем съгласно нея е мигрантската рецесия. Поискахме чуване от Рашков за миграцията преди седмица и тогава стана ясно, че бежанските центрове са цялостни на 95% и ще трябват нови, разяснява още Атанасова.

" Заседанието не стартира добре, някои сътрудници желаеха Кирил Петков да не участва ", заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя удостовери думите на Десислава Атанасова, че не е реализиран консенсус по тематиките от дневния ред на днешния КСНС. " Не стигнахме до общо умозаключение, че актуализацията на бюджета е нужна ", уточни тя. Българска социалистическа партия кардинално е " за актуализация на бюджета, уви, май малко бяхме такива, само че това се реализира в Народното събрание ", сподели Нинова. Левицата въпреки всичко има забележки по желаната актуализация и ще внесе своите корекции, когато се стигне до разискване в Народното събрание. " Сериозно обсъдихме, че в приходната част се чакат 454 милиона и тези доходи са под въпрос дали ще дойдат, защото те са от Плана за възобновяване. Настояхме да се извади тази сума, тъй като не е несъмнено, че ще дойдат тези пари. Второ, няма сякаш да да се дават 16 милиона лв. за ваксини, при изискване, че даряваме своите ваксини на трети страни. Поставих също въпроса за парите на хората, които строят пътищата ", уточни Корнелия Нинова.

" Получихме задоволително информация, за която не мога да приказвам пред вас, защото е класифицирана ", съобщи още тя в отговор на въпрос за втората обсъждана тематика на съвещанието на КСНС - ограничения за противопоставяне на засиления миграционен напън през границата на Република България с Република Турция. Ситуацията в действителност е тревожна, обсъдихме ограничения, разяснява сбито тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР