Свикана е коалиционна среща в Народното събрание заради социалните и

...
Свикана е коалиционна среща в Народното събрание заради социалните и
Коментари Харесай

Управляващата коалиция обсъжда замразяване на цените на някои стоки

Свикана е съдружна среща в Народното събрание поради обществените и стопански ограничения, препоръчани от Българска социалистическа партия, заяви Нова ТВ.

Специално за съвещанието в Народното събрание дойде и вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. По думите на Нинова, която е и водач на Българска социалистическа партия, измежду обсъжданите тематики ще е преодоляване на инфлацията и цените, както и компенсирането на приходи. „ Слагаме началото на диалога за актуализация на бюджета “, уточни още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни предложенията на левицата: “Те са в няколко направления. Данъчната политика – да помислим за опциите за понижаване на Данък добавена стойност и акцизи на горивата и на контролираните артикули. Да обсъдим опцията за необлагаем най-малко. Трябва да определим разбиране за енергийна беднотия, с цел да могат да се провиснал енергийни помощи на енергийно бедните. " - добави Корнелия Нинова.

Коалиционните сътрудници от левицата също по този начин излизат с 4 разновидността за преизчисляване на пенсиите. " Това е наша остаряла политика - преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен приход “, изясни министърът на стопанската система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР