Свидетелят К. Г. и обвиняемият Росен Карадашки се познавали. Те

...
Свидетелят К. Г. и обвиняемият Росен Карадашки се познавали. Те
Коментари Харесай

Карадашки син, или мебели Арон, застава на съд за изнудване

Свидетелят К. Г. и обвиненият Росен Карадашки се познавали. Те били във влошени връзки между тях. Г. бил подал няколко тъжби до прокуратурата, в които алармирал за осъществени закононарушения от Карадашки. Във връзка с част от подадените тъжби били формирани наказателни производства. По някои от формираните производства Карадашки бил притеглен в качеството на обвинен. Поради тази причина обвиненият почнал да се държи нападателно и постоянно отправял разнообразни закани към очевидеца и неговите близки. Впоследствие деецът решил да изнуди очевидеца да му съобщи сумата от 20 000 лева, както и да го принуди да отдръпна подадените сигнали до прокуратурата. За задачата, още през месец май 2016 година, той скрито изготвил видеозапис на среща извършена сред тях двамата. Карадашки смятал, че записът съдържал позорящи Г. условия, които в случай че бъдели разгласени, щели да доведат до неподходящи последствия за Г.

На 13.11.2016 година, към 17.00 часа, Г. се намирал в гр. София, на ул. „ Тарас Шевченко “,в непосредственост до аптека „ Ремедиум “. В това време до него се доближил обвиненият, койтозапочнал да крещи и да го заплашва. Заявил му, че е изготвил запис на срещата им, състояла се през м. май, като изискал от него да „ отдръпна делата до вторник 15.11.2016 година “ Карадашки споделил на потърпевшия, че с цел да не съобщи записа на една от националните малките екрани, Г. следва„ да подготви сумата от 20 000 лева “. Карадашки заплашил Г., че в противоположен случай, „ ще го изкара рекетьор “ и „ ще го опозори в народен ефир “. След като чул тези думи на Карадашки, Г. се тормозил и си тръгнал. Няколко дни по-късно подал сигнал до прокуратурата, в който описал дейностите на обвинения, акто по случая е формирано досъдебно произвеждане.

В хода на следствието на Карадашки е повдигнато обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 213а, алинея 1 Наказателен кодекс.

Разследването е завършило, като на 23.08.2018 година е импортиран обвинителен акт против Карадашки за описаните нагоре действия.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.

Си
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР