Свидетелства за придобита професионална квалификация „Асистент на лекаря по дентална

...
Свидетелства за придобита професионална квалификация „Асистент на лекаря по дентална
Коментари Харесай

Връчиха свидетелствата на асистентите на лекаря по дентална медицина в МУ-Пловдив

Свидетелства за добита професионална подготовка „ Асистент на лекаря по дентална медицина “ получиха 9 дипломанти на публична гала в Медицински университет – Пловдив. Начало на тържеството даде ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Мариана Мурджева.

„ Тази относително нова за България професионална подготовка в областта на опазването на здравето е отговор на провокациите на пазара на труда и е една от най-търсените в страната ни. Тя запълва празнината от прекратяването образованието на стоматологичните сестри и повишава успеваемостта на работата в региона на денталната медицина. Вашите дипломи са годни в целия Европейски съюз и в чужбина. Завършилите преди Вас тази подготовка към този момент се осъществят сполучливо. Убедена съм, че и Вие притежавате нужните за това познания, умения и компетентности и имам вяра, че няма да спрете да надграждате своя професионализъм. “, съобщи проф. Мурджева.

„ Съдбата не е въпрос на късмет, тя е въпрос на избор; за нея не се чака, тя се реализира. Постигнатото от вас е неоспорим триумф. Цената на този триумф си коства, уверена съм в това. След време ще разберете, че уикендите, прекарани в образователните зали на Центъра за професионално образование, и безсънните нощи над учебниците са били Вашата стъпка напред към професионализма. “ С тези думи към завършващите се обърна доцент доктор Весела Стефанова, шеф на Центъра за професионално образование.

Дипломиращите поздрави и доктор Костадин Георгиев, учител от ЦПО към МУ-Пловдив. Той похвали тяхната ученолюбивост и изрази възхищението си, че всички те са посрещали провокациите постоянно с усмивка и добави: „ Пътят, който сте избрали, не е елементарен, само че, познавайки Ви, съм уверен, че всички до един, ще се справите сполучливо. “

По традиция на университета проф. Мурджева връчи дипломата на отличника на випуска Цветелина Аянска, която от своя страна благодари на преподавателите и окуражи сътрудниците си.

„ От на следващия ден към този момент ще можем да упражняваме специалността, която придобихме, и знам, че няма да е елементарно. Но кой е споделил, че ще бъде елементарно? Докато се осъществяваме и реализираме. Пътят към триумфа ще е сложен и не всеки път ще бъде по силите ни, само че се надявам, до момента в който вършим работата си, да знаем, че би трябвало да сме оптимално потребни на себе си и на хората към нас. “, съобщи Цветелина Аянска.

Придобилите подготовка по специалността „ Асистент на лекаря по дентална медицина “ могат да работят в амбулатории - самостоятелни и групови практики за първична или профилирана дентално-медицинска помощ, в дентални или медико-дентални центрове. Те подкрепят активността на лекаря по дентална медицина при осъществяване на профилактични мероприятия, в лечебния развой и през възстановителния интервал.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР