Свидетели разказват: Празнуващите били унижавани и затворени пет часа под

...
Свидетели разказват: Празнуващите били унижавани и затворени пет часа под
Коментари Харесай

Полицаи събличали клиенти на пловдивска дискотека, търсили наркотици

Свидетели описват: Празнуващите били унижавани и затворени пет часа под ключ
Видео удостовери думите на клиенти на пловдивската дискотека " Bushido ", че са били събличани и претърсвани от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Акцията се е случила в навечерието на Гергьовден, а ден по-късно близо 400 души и личен състав на пловдивския нощен клуб се оплакаха от полицейски произвол.

Собствениците на заведението дефинираха дейностите на управляващите като тенденциозни и подадоха тъжба в прокуратурата.

Полицаите, които пристигнали на място, наредили на диджея да спре музиката и да светне лампите. Започнали да ревизират персоналните документи както на личния състав, по този начин и на клиентите. Входовете на „ Bushido ” били блокирани и никой не можел нито да влезе нито да излезе, написа Trafficnews.

„ Заявиха ни, че който желае да си тръгне, би трябвало да мине през физически обиск и няма да пуснат никого без подобен. След това направиха три пункта в пространства, в които нямаше камери и всички клиенти трябваше да се наредят на опашка, с цел да бъдат тествани. Възмущението на хората беше голямо ” описа шефът на клуба Радослав Чилингиров пред медията.

Издевателствата не стопират до тук. В пространствата, в които няма видеонаблюдение, клиентите са принудени да се съблекат голи, с цел да бъдат претърсени. Част от клиентите обявиха, че са били накарани да се съблекат и да клякат по няколко пъти.

Всеки от обискираните е разписал протокол, че у него не са открити движимости и предмети, неразрешени от закона и че „ няма несъгласие ”. С въпросните протоколи клиентите са били освобождавани от дискотеката.

„ Дойдох да чествам рождения си ден. Просто не мога да допускам, че това е допустимо. Не съм предполагал, че мога да бъда подложен на сходно оскърбление ”, описа млад пловдивчанин.

„ Опитах се да приказвам с хора, които чакаха на опашката за обиски и да ги фотографирам с телефона. Към мен се приближи служител на реда с маска и ми подреди да изтрия клипа. Аз изрично отхвърлих, защото съм на работа и снимах само клиенти с тяхно единодушие. Тогава той ме блъсна и си изпуснах телефона. По-късно пристигна различен служител на реда, водиха ме в едно от сервизните пространства и там пристигна началникът им, който ме принуди да изтрия клипа, на който хората се възмущаваха от дейностите на служителите на реда. Аз желаех да ми кажат името на служителя на реда, който ме е блъснал, с цел да подам тъжба против него, само че ми бе отказано ” описа Никол Стоянова.

Обиските са траяли повече от 5 часа, като последните клиенти са си тръгнали към 6 часа сутринта.

„ Акцията явно беше за опиати, само че доколкото знам, единственото, което откриха беше някакво пакетче на едно празно сепаре, като след това извикаха момчетата, които седяха там ”, описа една от хостесите на заведението.

Собствениците на комплекса към този момент са се обърнали към юрист.

„ Този систематичен тормоз би трябвало да спре. Обмисляме и митинг и при започване на работната седмица ще внесем съобщение в общината ”, безапелационен е Найденов. Клиенти, които са били обискирани, също са решили да пуснат тъжби.

На питане към ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив, от пресцентъра оповестиха, че тази заран е извършена планувана профилирана интервенция по линия на опиатите.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР