Свидетели по делото за атентата на летището в Бургас през

...
Свидетели по делото за атентата на летището в Бургас през
Коментари Харесай

Свидетели разкриха подробности за атентата в Сарафово

Свидетели по делото за атентата на летището в Бургас през 2012 настояват, че до деня на случая нямало засилени инспекции за сигурност. Пред спецсъда те описаха, че след случая защитата била радикално друга, съобщи Българска телеграфна агенция.

Данка Ганева била екскурзовод. Спомни си, че в деня на атентата отишли на летището с сътрудници, с цел да посрещат 4 рейса с туристи от Израел. Когато туристите почнали да излизат от летището, била покрай рейса, който карал Мустафа Кьосов, починалият при атентата водач. За самия гърмеж Ганева не си спомняла нищо. След гърмежа се озовала на земята, а неин сътрудник се опитал да я вдигне.
След атентата на летището почнали по-сериозни инспекции, а преди този момент не е имало. Не си спомни неин сътрудник или прочут да е бил подробно тестван на летището. След атентата даже за всички туристи от Израел имало обособен кулоар за излизане от летището. Освен това нямало и надзор кой какъв багаж от туристите поставя в рейсовете. Така теоретично човек можело да постави багаж в рейс и да отиде в друга посока. Година по-късно Ганева се върнала на работа.

Явор Костов работел в рент-а-кар компания. Спомни си, че се чул екот, а по-късно имало мощно задимяване. Започнала евакуация. До деня на атентата нямало засилени инспекции, след случая нещата се трансформирали. Не му направило усещане държанието на един от обвинените за атентата. Минавали към 3 милиона туристи годишно, "няма по какъв начин да ни прави усещане багажът на един или различен ", съобщи Костов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР