Световното първенство започва след по-малко от 24 часа, а отборите

...
Световното първенство започва след по-малко от 24 часа, а отборите
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група А

Световното състезание стартира след по-малко от 24 часа, а тимовете към този момент са в цялостна подготвеност за началото му. Впечатление прави група " А ", която включва тимове от четири континента - домакина Китай, Венецуела, Полша и Кот Д’Ивоар. Китайците се завръщат на Световно състезание, откакто пропуснаха Мондиала през 2014 година Надеждите за тима са да усъвършенства рекордното си класиране от 1994 година, когато стигнаха до четвъртфиналите в Канада.

Звездата на групата - Ий Дзянлян

Китайският център, определен под номер 6 от Милуоки Бъкс в Драфта през 2007 година, е най-голямото име на китайския тим в тазгодишния Мондиал. Високият 213 см състезател ще показа страната си на своето трето Световно състезание, като през 2010-та оказа помощ на тима си да стигне до осминафиналите, достигайки до междинни индикатори от 20.2 точки и 10.2 битки приблизително на мач. Опитът на Дзянлян ще бъде доста значим за младото ядро на Китай.

Най-потенциален състезател - Джоу Ци

216-сантиметровият център на Китай ще бъде едно от най-коментираните лица в идното състезание. Избран под номер 46 в Драфт 2016 от Хюстън Рокетс, Ци разполага с впечатляваща пукотевица, макар високия растеж и позицията си.

Ключов дуел - Полша против Венецуела

Двата тима се срещат още в първия ден на шампионата, а конфликтът им ще реши на половина нещата в групата. Въпреки, че тимът на Венецуела е подложен под номер 20 в последната ранглиста за националните тимове, това не ги прави любимец, най-много поради ужасната форма в подготовката за Световното - загуби от Русия, Сенегал и Италия.

Поляците, сложени под номер 25 в ранглистата, разполагат с задоволително енергийни играчи, които могат да създадат разликата в конфликта. Матеуш Понитка, Ей Джей Слоутър и Адам Вачински са стимулирани да създадат всичко от себе си, а задачата им е продължение напред от групата.

Венецуела ще разчита на двойката Нестор Колменарес и Грегори Варгас, които реализираха общо междинни резултати от 22.0 точки, 11.9 битки и 7.1 асистенции в квалификациите в зона Америка. Двамата ще се опълчват на съперниците си по позиции Понитка и Слоутър, като упованията към този конфликт са най-големи в групата.

Групата стартира на следващия ден от 11:00 с мача сред Полша и Венецуела, а от 15:30 Китай приема Кот Д’Ивоар. ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР