Световното първенство в Катар ще бъде последното в кариерата на

...
Световното първенство в Катар ще бъде последното в кариерата на
Коментари Харесай

Меси потвърди: Световното в Катар ще е последно за мен

Световното състезание в Катар ще бъде последното в кариерата на аржентинския нападател Лионел Меси, удостовери звездата на международния футбол на конференция в Доха.

" Разбира се, това е последното ми Световно състезание, последният ми късмет да печеля купата. Последният късмет да осъществявам моята и нашата обща фантазия ", сподели Меси.

В първия кръг от груповата фаза на Световното състезание в Катар Аржентина ще играе против Саудитска Арабия във вторник. Група " C " включва още тимовете на Полша и на Мексико.

Около 500 публицисти участваха на конференцията на Меси в Доха, оповестява кореспондентът на ТАСС от мястото на събитието. Не всички представители на медиите бяха позволени до нея.

35-годишният Меси мина в Пари Сен Жермен през лятото на 2021 година, а напролет стана първенец на Франция. Преди това той игра за Барселона от 2003-а. С испанския отбор аржентинецът стана 10 пъти първенец на Испания, седем пъти притежател на Суперкупата на Испания и Купата на страната, завоюва Шампионската лига четири пъти, три пъти Суперкупата на УЕФА и още три пъти Световно клубно състезание.

През 2021 година Меси завоюва " Златната топка " за най-хубав футболист в света за рекорден седми път в кариерата си.

" Физически се усещам доста добре, в положително положение съм. Идвам тук в в действителност добра форма, както душевен, по този начин и физически. Нямам никакви проблеми. Имаше клюки за пропускане на част от тренировките, само че не, това беше просто защитна мярка, нищо извънредно ", сподели Лео.

" Не знам дали това е най-хубавият миг в моята кариера, само че се усещам в действителност добре и може би малко по-зрял. Винаги се пробвам да дам най-хубавото от себе си и се любувам на всичко ", добави той.

" Мисля, че в този момент се любувам доста повече. Преди не мислех за това, просто желаех да играя. Сега се пробвам да му се насладя, само че когато играеш на всеки три дни, от време на време е мъчно. Възрастта ви кара да виждате нещата по друг метод и може би да придавате по-голямо значение на дребните елементи. Може би преди не съм го правил. Сега се пробвам да се съсредоточа върху детайлите и да се любувам, което е по-важно от всичко останало ", разяснява Меси.

Необичайното време на осъществяване на това Световно състезание значи друго напрежение, само че Лионел Меси сподели, че нервите преди шампионата са същите.

" Различно е, нормално играем на Световното състезание в края на сезона и нормално имаме цялостен месец за подготовка. Сега е изцяло друго. Имахме малко време за подготовка, само че знаехме, че това е обстановката. Световното състезание е постоянно особено ", добави той.

Аржентина е в серия от 36 мача без загуба и може да изравни върха от 37 на Италия на стадион Лусаил, където ще се играе и финалната среща на 18 декември.

Меси загуби три пъти против Германия на Световно състезание, на четвъртфиналите през 2006 и 2010, както и на финала през 2014-а, а през 2018-а отпадна на осминафиналите против бъдещия първенец Франция.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони също уточни триумфа на своя тим за Копа Америка 2021 в Бразилия, първата им огромна купа от 28 години, като основен фактор за какво те са пристигнали в Катар с убеденост.

" Реалността е, че в този момент играем по доста по-спокоен метод, нямаме тази тежест на раменете си. Винаги сме спокойни, когато излизаме на терена и обичаме да усещаме тази независимост. И тогава се стига до детайлите. Емоционално сме доста по-уверени и това ни разрешава да играем нашия футбол ", сподели Скалони.

" Но против нация като Аржентина постоянно има напрежение и в случай че резултатите не са най-хубавите, явно поносим рецензии. Знаехме за пътуването, което трябваше да предприемем, и би трябвало да продължим да го вършим. Уважаваме другите тимове, само че сме тук, с цел да бъдем конкурентноспособни ", добави треньорът на Аржентина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР