Световното първенство по футбол в Русия тече с пълна сила,

...
Световното първенство по футбол в Русия тече с пълна сила,
Коментари Харесай

Малкоизвестни факти за Мондиала в Русия

Световното състезание по футбол в Русия тече с цялостна мощ, като конкуренцията в груповата фаза към този момент навлиза в заключителната си част. Наред с чисто спортните преживявания обаче Мондиала ни сервира и редица други забавни обстоятелства, малко известни на необятната аудитория. Frognews.bg ще ви показа част от тях:
Най-възрастният състезател на Световното досега е египетския вратар Есам Ел-Хадари, който е на 45 години. Хадари има 156 мача за националния тим на страната си и е жива легенда за египетския футбол.



Най-младият футболист на международното е австралиецът Даниел Арзани, който е на 19 години и 5 месеца. Средната възраст на всички участници в международното е 28 години.



Друг вратар е не по-малко любопитен. Стражът на Исландия Ханес Халдорсон е футболист единствено в свободното си време. Всъщност той е сполучлив продуцент на видеоклипове в страната си и даже е продуцирал последното присъединяване на Исландия е Евровизия.



Макар и състезание на националните тимове, клубният футбол също намира място измежду забавните обстоятелства от международното. Така целият британски народен тим играе в локалните лиги. За разлика от англичаните, Сенегел и Швеция не залагат на нито един футболист от локалното си състезание, до момента в който единствено по един подобен са взели Исландия, Нигерия, Швейцария и Белгия.



Английският Манчестър Сити е и тимът, изпратил най-вече играчи на това международно - цели 16 от състава си. Испанският Реал Мадрид може да се похвали с 15, а Барселона с 14. Следват Челси, ПСЖ и Тотнъм с по 12.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР