Световното първенство по футбол да се провежда на всеки три

...
Световното първенство по футбол да се провежда на всеки три
Коментари Харесай

Босът на ФИФА предлага революционна промяна във футбола, Хак...

Световното състезание по футбол да се организира на всеки три години. Това е най-новата концепция на президента на ФИФА Джани Инфантино, който бил извънредно удовлетворен от комерсиалния и състезателен триумф на шампионата в Катар.

Освен това италианецът е уверен, че провеждането на шампионата през зимата е сполучлив ход, а най-популярната игра непрестанно се развива и глобализира.

Въпреки опасенията за прекалено натоварване на футболистите, почитателите видяха футбол от най-висока класа по терените в Катар. А самото състезание генерира доходи от близо 7 милиарда евро - с 1 милиарда повече от това в Русия преди 4 години. 

Евентуална смяна в периодичността е допустима след мондиала през 2030 година Инфантино обаче ще бъде изправен пред сложната задача да получи поддръжка на УЕФА и огромните европейски клубове.

Междувременно се разбра, че звездата на Мароко Ашраф Хакими не е сдържал нервите си след загубата с 1:2 в дребния край против Хърватия. По време на мача африканците имаха искания за неотсъдена дузпа в тяхна изгода и като цяло не бяха удовлетворени от съдийството на рефера Абдулрахман Ал-Джасим. Изглежда това е предиздвикало десния бек да се нахвърли на президента на ФИФА Джани Инфантино в тунела на стадион " Халифа Интернешънъл " след края на срещата.

Прибирайки се към съблекалнята Хакими е засякъл Инфантино в тунела и е почнал да крещи обидни думи в лицето му. Това е станало пред голям брой очевидци, които удостоверяват за случката. От ФИФА обаче вършат всичко допустимо, с цел да забранят излъчването на фрагменти от този случай.

" Искаха от нас да изтрием записа. Ясно е, че това са срамни фрагменти за тях, само че е наивно да мислят, че при съществуването на дузина публицисти, могат да скрият какво се случи ", споделя репортера на SVT Sports Йохан Кукукаслан.

" Той стоеше на по-малко от пет сантиметра от Инфантино и стартира да му крещи. Оплакваше се от рефера. Беше много мъчително ", споделя различен от очевидците - Том Егберс от NOS.

Това не е първи случай от началото на Мондиала, в който играчи се оплакват от съдиите на своите мачове. Инфантино пък непрекъснато бе освиркван от почитателите по стадионите, когато лицето му се покажеше на екраните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР