Световноизвестният кардиолог проф. Иво Петров се отказа от зам.-председателския пост

...
Световноизвестният кардиолог проф. Иво Петров се отказа от зам.-председателския пост
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров се отказа да е зам.-шеф на СОС, Ваня Тагарева го замести

Световноизвестният кардиолог проф. Иво Петров се отхвърли от зам.-председателския пост в Столичния общински съвет. Проф. Петров обаче остава общински консултант в столицата.

" За мен е голяма чест да бъда общински консултант. Осъзнавам какъв брой е отговорно да бъда зам.-председател на СОС, само че съзнавам и че извънредно наситения ми професионален график не ми разрешава да извършвам тези отговорности по метода, по който аз считам, че би трябвало и считам това за неточно. Не съм привикнал да заемам постове, на които като работа не мога да бъде предан напълно. Затова ви апелирам, да подкрепите моето предпочитание да освободя тази позиция и постът да бъде ангажиран от сътрудник, който ще може да извършва тези отговорности ", съобщи проф. Петров.

" За нас е голяма чест вашето наличие в СОС. Благодаря ви за работата ви и за изключителния ви принос като зам.-председател, който съм сигурен, че вие ще продължавате да давате и като общински консултант ", разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.

На мястото на проф. Петров като зам.-председател от квотата на ГЕРБ бе определена Ваня Тагарева. Тя е лекар по направление " Обществени връзки и осведомителни науки ". Магистър по стопанска система и сигурност. Работила е от 2009 година до 2015 година в регион " Панчарево ". От 2015 година е общински консултант в столицата от листата на ГЕРБ. От 2017 година тя е и хоноруван учител в УНСС.

" Изключително доста се вълнувам заради думите на проф. Петров и се надявам почтено да заема неговата позиция като зам.-председател на СОС ", сподели Тагарева след избирането й и благодари на сътрудниците си за доверието и поддръжката като даде обещание да работи отговорно.

Проф. Петров стана общински консултант след последните локални избори през 2019 година Той влезе в листата на ГЕРБ като представител на гражданската квота след персоналната покана на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР