Световноизвестният журналист Пол Бенджамин Остерлунд публикува в социалните мрежи снимки

...
Световноизвестният журналист Пол Бенджамин Остерлунд публикува в социалните мрежи снимки
Коментари Харесай

Световноизвестен журналист заля нета със соц СНИМКИ от...

Световноизвестният публицист Пол Бенджамин Остерлунд разгласява в обществените мрежи фотоси на пловдивски здания и монументи от епохата на комунизма, които провокираха разнопосочни реакции.

Той е публицист и публицист на свободна процедура. Неговите публикации са оповестени в международни издания като Thomson Reuters Foundation, City Lab, Roads & Kingdoms, Al Jazeera English, The National, The Verge, The Outline, Middle East Eye и други.

Преди няколко дни обект на любознанието на Остерлунд става Пловдив и най-много комунистическите монументи и здания в Града под тепетата. Първа спирка за чужденеца е зала „ Лотос “, която е част от „ Дома на новороденото “. „ В Пловдив има доста повече социалистически архитектурни скъпоценности, в сравнение с си представях. Това е блестящата зала „ Лотос “, издигната през 1973 година “, написа с възхита в Twitter журналистът, споделяйки няколко фотоси в профила си, а по-късно и в Instagram.

Разходката из бетонните свидетелства, останали от времето на социализма, продължава с кадър от кино „ Космос “, под който пътешественикът написа, че киното е претърпяло и по-добри дни. Хилядите почитатели на Остерлунд в Twitter се срещат от близко и с Дома на науката и техниката и Братската могила. Впечатленията на чужденеца от пловдивските соц паметници събират стотици лайкове, споделяния и мнения в обществените мрежи и приканват всички любопитни да посетят Европейската столица на културата и да се допрян до останките от предишното.

През последните години едни от най-популярните и скъпи услуги за западните туристи са комунистическите турове из България, които ги срещат с емблематични места в страната като Чиниата на Бузлуджа, паметника „ 1300 години България “ край Шумен и други. Едноседмичен комунистически тур из страната коства от порядъка на Щатски долар 1600.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР