Световноизвестният испански цигулар Ара Маликян ще свири пред българска публика

...
Световноизвестният испански цигулар Ара Маликян ще свири пред българска публика
Коментари Харесай

Испанският цигулар Ара Маликян идва в България през септември

Световноизвестният испански цигулар Ара Маликян ще свири пред българска аудитория на 3 септември в Античния спектакъл в Пловдив. Концертът е част от международното му турне,.

 България ще бъде част от международното турне ICONIC на Дейвид Гарет България ще бъде част от международното турне ICONIC на Дейвид Гарет

Последното посещение на музиканта в България беше през 2021 година, когато той изнесе няколко концерта. Музиката, с която този път той обикаля света, е отдадена на сина му и връщането към въображението на детството. " Това турне е резултат от това да виждам по какъв начин синът ми пораства, резултат е от моето израстване до него, това са всички звуци и мелодии, които се пробват да оформят това, което съм почувствал и са ме въодушевили от него и от живота посредством него. Това е срещата с детето, което не бих могъл да бъда и бих мечтал да бъда. Турнето е цялостно с динозаври, роботизирани калмари, машини на времето, летящи пиана и двуезични мимове - неща, които бях не запомнил. Магията всеки ден да правиш открития и да се възхищаваш от всеки нов път, който ти се показва, без значение къде ще те води ", споделя Маликян.

На сцената до Ара Маликян ще застанат още джаз пианистът Иван /Мелон/ Люис, трикратно номиниран за Латино Грами, басистът и композитор Иван Руис Мачадо и Георвис Пико Милано - барабанист с повече от 26 години наличие на международната класическа и джаз сцена.

 Имани и LP са измежду звездите на фестивала Имани и LP са измежду звездите на фестивала " Франкофоли 2023 " през юни

Ара Маликян е испански цигулар от арменски генезис, роден в Бейрут. Талантът му е приет още като дете. По време на гражданската война в Ливан е заставен да живее в бомбоубежища, където учи и свири на цигулка. Изнася първия си огромен концерт, когато е единствено на 12 години, а две години по-късно диригентът Ханс Херберт-Йорис го чува и му дава стипендия от немското държавно управление да учи в музикалното учебно заведение в Хановер. Продължава в Guildhall School of Music & Drama в Лондон и посещава уроци при някои от най-престижните професори в света. Избира да живее в Мадрид и е провъзгласен за цигулар №1 на Испания. Има 40 издадени албума и над 100 000 продадени копия на " Годишните времена " на Вавалди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР