Световноизвестният икономист и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц видя опит за

...
Световноизвестният икономист и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц видя опит за
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат икономистът Джоузеф Стиглиц брани Кристалина: Това е опит за преврат в МВФ!

Световноизвестният икономист и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц видя опит за прелом в Международния валутен фонд (МВФ) поради абсурда с Кристалина Георгиева и Симеон Дянков.

В разбор за Project Syndicate, където публикуват огромни интернационалните престижи, Стиглиц застава твърдо зад Кристалина Георгиева. Нарича я самоуверен водач и написа, че опитът за отстраняването ѝ от МВФ е неправдив и може да затрудни ръководството на фонда в идващите години:

Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ от 2019, е по едно и също време самоуверен водач в битката с икономическите последствия от пандемията и в позиционирането на Фонда като световен пионер по отношение на изменението на климата. Сегашните старания да бъде отстранена са освен несправедливи, само че могат да попречват ръководството на Фонда за години напред.

Публикуваме цялостния текст на разбора:

Текат дейности по промяната или най-малко забележителното намаляване на Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд от 2019 година Това е същата Георгиева, чийто отличен отговор на пандемията бързо обезпечи средства за задържане на страните на повърхността и за посрещане на здравната рецесия, и която сполучливо отбрани издаването на $650 милиарда от " парите " на МВФ (специални права на тираж или СПТ), толкоз нужни за възобновяване на страните с ниски и междинни приходи. В допълнение, тя сложи Фонда в позиция на световен водач в отговора на екзистенциалната рецесия с климатичните промени.
За всички тези дейности Георгиева би трябвало да бъде приветствана. И по този начин, къде е казусът? И кой стои зад напъните да бъде дискредитирана и отстранена?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР