Световноизвестният български фотограф Любомир Сергеев е автор на уникалния плакат

...
Световноизвестният български фотограф Любомир Сергеев е автор на уникалния плакат
Коментари Харесай

Прочут фотограф прави чудеса за премиера в Народния

Световноизвестният български фотограф Любомир Сергеев е създател на неповторимия афиш за първия премиерен театър на Народния спектакъл „ Иван Вазов” за новия сезон - „ Един безразсъден ден” по „ Сватбата на Фигаро “ от Бомарше.

За да пресъздаде атмосферата на ХVІІІ век, в два дни фотографът е снимал дружно и поотделно всички 15 артисти и четиримата музиканти от дворцовия оркестър, облечени в луксозните театрални костюми, проектирани от художника Елена Иванова. Динамиката в фрагментите, в която като че ли фигурите всеки миг ще затанцуват в същински карнавал, е въодушевена от класическите майстори романтици като Йожен Дьолакроа, Рубенс и Гоя. „ Съвсем естествено е най-големият спектакъл в България да работи с фотограф от ранга на Сергеев и ние сме доста щастливи, че започваме сезона, представяйки по извънредно атрактивен метод първата си премиера”, отбелязва шефът на театъра Мариус Донкин.

Любомир Сергеев се занимава с професионална снимка над 20 години. Носител е на голям брой интернационалните награди, измежду които Trierenberg Super Circuit, именуван още „ Оскар за снимка “. Търсен е от водещи марки в редица страни освен в Европа и зад Океана, само че и в Азия. Освен в България, ръководи студио и в Бруклин, Ню Йорк, а всеки негов кадър е шедьовър и приключен театър.

„ Баща ми беше артист. Израснал съм в театъра. Отразявах лицата на актьорите с очи. Точно с това е обвързвана фотографията – с отразяването на хората, единствено че по този начин, както аз ги виждам”, изяснява Сергеев. „ Научих се да се вглеждам по време на представленията. Исках да видя по какъв начин хората трансформират мисленето си, изражението си поради спектакъла. Обичам да виждам по какъв начин те стават други”, прибавя изтъкнатият занаятчия на обектива.

Премиерните представления на „ Един безразсъден ден “ са на 27 и 28 септември на Голяма сцена. В постановката на Михаил Петров вземат участие актьорите Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Цветомира Даскалова, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Ева Данаилова, Вяра Табакова и други

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР