Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри

...
Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри
Коментари Харесай

Вижте коя световноизвестна верига отвори първото си кафене в Пловдив

Световноизвестната кафе верига Starbucks®, показана в България от AmRest, откри своето първо кафене в Пловдив. Това е единадесетият обект в страната на фамозния бранд, който тази година празнува и своята десетгодишнина в България. Кафенето е ситуирано в мол " Пловдив " на ул. " Перущица " №8, равнище сутерен и разполага с комерсиална повърхност от 240 кв. м. и 121 седящи места извън и вътре. Обектът е отворен за гости всеки ден от 08:00 до 22:00 ч.

Новото кафене следва философията на Starbucks® да поддържа творчеството, създавайки неповторима атмосфера, която подготвя към другарство и прелестно превозване на свободното време. Интериорният дизайн е създаден извънредно за Пловдив с акцент върху градската просвета, традициите и историята на марката. Новият Starbucks® е с фокус към актуалния градски човек и фамилиите с деца – за свободното време, споделено с обичани хора, за уединен миг с книга или работна среща.

" Щастлив съм, че с обекта в мол " Пловдив " разширяваме наличието на Starbucks® в страната и по-конкретно в най-красивия град на България. Така още повече наши фенове ще могат да се насладят на кафе напитките ни, както и на неповторимото Starbucks® преживяване. Тази година означаваме своя десети празник. Десетгодишният ни опит ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на условията на нашите клиенти. Затова имаме вяра, че ще предоставим неповторимо прекарване на жителите и гостите на Пловдив. Бих желал да благодаря на нашите сътрудници от Мол Пловдив за съдействието и поддръжката “, съобщи Иван Георгиев – районен управител на Starbucks® България.

На откриването на първото кафене Starbucks® в Пловдив беше показано и новото здравословно меню, основано особено за Starbucks® от спечелилия в MasterChef 2017 Божана Кацарова. То включва плодово смути, салата с моцарела и пиле, както и сандвич с шунка, авокадо и сирена. Част от продажбите, осъществени от менюто на Божана в Starbucks®, ще бъдат дарени на съдружие " Русаля “ – организацията, която е основала и ръководи частното учебно заведение за изкуства и занаяти за обществено слаби деца във великотърновското село Русаля. По този метод, пробвайки вкусните оферти от менюто на Starbucks®, феновете на качествената храна и на марката ще могат персонално да допринесат за една благородна идея в името на децата на България.  

Всички посетители на Starbucks® Пловдив могат да се насладят както на емблематичните питиета на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, по този начин и на новаторските и сезонни оферти, които се оферират на световно равнище. Посетителите на новото кафене имаха опция да опитат новото Cheesecake Frappuccino® с три усета – карамел, ягода и шоколад.

За Starbucks®

Американската верига за кафе Starbucks® започва през 1971 година в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията има над 27 хиляди местоположения допълнително от 70 страни. В България тя е показана от AmRest, най-голямата самостоятелна компания, оперираща с заведения за хранене в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks® е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и виновни практики за развъждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, с цел да изберат най-хубавите зърна кафе от типа Арабика, и акцентират техните богати усети и аромати посредством специфичното изпичане – Starbucks® roast.

В България първото заведение Starbucks® отвори порти през 2008 година на ул. " Гурко “ 62. Днес обектите към този момент са единадесет – седем в София, два в Бургас и новооткритите кафенета във Варна и Пловдив.  

За AmRest

AmRest Holdings SE е най-големият оператор на заведения за хранене и единствен представител на Starbucks® в Централна и Източна Европа. Компанията ръководи обекти на KFC, Pizza Hut, Starbucks® и Burger King и е притежател на марката La Tagiatella и двата китайски марката: Blue Frog и KABB. Към момента AmRest управлява над 1600 ресторанта в 16 страни, измежду които Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Германия и Китай.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР