Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1

...
Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1
Коментари Харесай

Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в София


Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, създател на бестселър номер 1 на „ Ню Йорк Таймс ” „ Историкът ”, идва в България за премиерата на новата си книга – „ Земя на сенки ”.

Елизабет Костова е приключила университета Йейл, живее със фамилията си в Северна Каролина и преподава креативно писане. От дебютния разказ на Костова, „ Историкът ”, досега е осъществен тираж от над 5 милиона екземпляра. Той й носи премия Quill за „ Дебют на годината ” за 2005 година и премия Book Sense в категория „ Проза за възрастни “ за 2006 година Издаден е в над 40 страни в целия свят и е включен в листата „ Десетте най-хубави книги на годината “ на USA Today. Освен „ Историкът ” на български език е преведен и вторият й разказ – „ Крадци на лебеди ”. Костова е съосновател на фондация „ Елизабет Костова “, която интензивно подтиква и поддържа креативните старания на писатели и преводачи на български и британски език.

Изкусно композиран и кондензиран напрегнато, „ Земя на сенки ” (в превод на Надежда Розова) изследва мощта на сказанията, отпечатъка на предишното, вярата и смисъла, които от време на време се таят в пепелището на огромна загуба. Американката Александра Бойд идва в България – един мистериозен и привлекателен пай от света, – поела по дирята на спомените и обзета от предпочитание да изкупи виновността си за изгубването на своя брат. По лъкатушния път на този елегантен роман героинята ще се сдобри с предишното си и ще се увери в благородната мощност на човешката фикция.

Отворената среща с читатели с Елизабет Костова в София ще се състои през днешния ден от 19:00 часа в книжовен клуб „ Перото ”. Модератор на събитието ще е Димитър Кенаров./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР