Световноизвестна шведска екоактивистка Грета Тунберг най-вероятно е била заразена от

...
Световноизвестна шведска екоактивистка Грета Тунберг най-вероятно е била заразена от
Коментари Харесай

Грета Тунберг обяви, че е изкарала коронавирус почти без да го усети

Световноизвестна шведска екоактивистка Грета Тунберг най-вероятно е била инфектирана от ковид. Това разгласи самата тя в профила си в Инстаграм. 17-годишното момиче изясни, че има всички признаци. Заболяването обаче не е потвърдено публично, защото в Швеция са възприели практиката да тестват единствено тежките случаи. Баща й също има признаци, споделя тийнейджърката.

“През последните две седмици си заставам у дома. Върнах се от пътешестване в Централна Европа и се самоизолирах в апартамент чартърен надалеч от майка ми и сестра ми, откакто случаите на Covid-19, да вземем за пример в Германия, бяха равни на тези в Италия при започване на епидемията ”, написа Тунберг.

Тя изяснява, че признаците й са се появили преди десетина дни и били същите като тези на татко й, който пътувал с нея до Брюксел.

“Почувствах се доста отпаднала, имах тресчица, гърлото ми беше пресъхнало и кашлях. Баща ми имаше същите признаци, само че много по-сериозни – с висока температура. В Швеция не можеш да се подложиш на проучване, в случай че нямаш потребност от незабавна здравна помощ. Всички с леки признаци биват съветвани да си останат у дома и да се самоизолират. Затова не съм се подлагала на тест за Covid-19, само че най-вероятно съм била инфектирана, имайки поради признаците ”, написа Тунберг.

Екоактивистката твърди, че към този момент се е възстановила. Според нея най-важното е, че заболяването не е тежка.

“Почти не го усетих. Последната ми простуда беше много по-тежка ”, написа тя и прибавя, че към нея не е имало различен болен, надали е щяла да го вземе насериозно.

“Точно по тази причина е толкоз рисково. Много младежи може да не усетят нищо или да имат леки признаци. Те не знаят, че носят вируса и могат да го предадат на хора от рискови групи. Ние, които не сме рискови, имаме изключителна отговорност, от нас може да зависи дали някой ще живее или ще почине ”, написа Тунберг.

Тя приканва всички да съблюдават рекомендациите на лекарите и да се опитат да лимитират разпространяването на вируса.

Източник: Инстаграм / Господари

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР