Световно първенство по риболов на лед започва в Родопите.15 нации

...
Световно първенство по риболов на лед започва в Родопите.15 нации
Коментари Харесай

В Родопите започва ​Световно първенство по риболов на лед

Световно състезание по лов на риба на лед стартира в Родопите.15 народи с най-хубавите въдичари в рискови условия към този момент упражняват на язовир Широка поляна. Официалното разкриване на въдичарския мондиал е на следващия ден, а домакини на конкуренцията са българската федерация по риболовни спортове и община Батак.

В зимната архитектура на планината добре екипирани тимове към този момент няколко дни упражняват интензивно. Състезателите пробиват 20-сантиметрови обръчи в леда с цел да стигнат до изгладнелите риби. Отборът на Норвегия е на Широка поляна от седмица.
Николас Стрингстрьом, Норвегия: Важно е да сме на леда и да проучим всичко - от релефа на дъното, до каква примамка да използваме. От доста време тимовете на Литва и Украйна също са тук. Повече подготвителни дни значат по-добра подготовка за надпреварата.
В цялостна загадка протича подготовката на любимците за продобиване на влиятелното отличие. Отборът на Украйна, който е три пъти международен първенец от последните шест шампионати, има специфична стратегия.
Станил Йотов: Като ги гледах, имах възприятието, че те са като някакви машини за подледен лов на риба.Мартин Касабски: Така и ловят – на нож, непрекъснато, ровене дупчене, търсене на риби.Станил Йотов: Дори когато бяха техните квалификации ни помолиха да не се доближаваме прекомерно доста до тях, ние спазихме това нещо, тъй като сме положителни домакини.
Българският народен тим също е подготвен да бъде сериозна конкуренция на най-хубавите.
Мартин Касабски: Какво ни би трябвало? - Малко шанс, усърдие, и ще се случат нещата.
Двама от нашите състезатели от националния тим - Ники и Слави влезнаха по-навътре, на чисто, където не са хранени рибите и съумяха да създадат добър лов на риба.

За пръв път България е хазаин на международно състезание по лов на риба на лед. Мондиалът трябваше да се организира на язовир Батак, само че изискванията там не са подобаващи.

Ледът е към 10 сантиметра, а това не е задоволително за сигурността на участниците. За това сцена на бялата въдичарска борба ще бъде най-високия язовир в Родопите.

Територията за надпреварата към този момент е избрана и сложена под възбрана за лов на риба до спортните дни през уикенда.
Станил Йотов: Ние, подледните рибари, имаме такава приказка " Няма ужасно, пропадането е бързо, и би трябвало да си носиш само хавлия. "
30-сантиметров лед е гаранция за едно положително съревнование – обявиха уредниците. А страната - международен първенец по подледен лов на риба, ще стане известна в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР