Световно първенство по игра с кестени - звучи като шега,

...
Световно първенство по игра с кестени - звучи като шега,
Коментари Харесай

Световно първенство по игра с кестени се провежда в английско градче

Световно състезание по игра с кестени - звучи като смешка, само че е напълно съществено събитие.

Как и къде се организира - споделя Цветелина Йорданова.

Истински играчи....истинска купа....истинска пристрастеност. В британското градче Саутуик всяка година се организира Световен шампионат по игра с кестени. Те идват, виждат и....някои от тях побеждават.
Джон Бъркет, уредник: Това е английско до мозъка на костите занятие. Това е обичайно занятие, само че то е сезонно, може да се играе един път в годината и хората същински се любуват на играта. Може да се играе от начинаещи, също както и от опитни играчи.
Тази година под непрестанния дъжд в живописната британска провинция се събраха 200 състезатели.
Джон Бъркет, уредник: Тук има представители на 14 страни с изключение на Англия. Включително Съединените щати, Австралия, няколко страни от Европейския съюз. Всяка година идват хора от разнообразни краища на света.
Очакваха ги готови кестени с продънен отвор в тях и промушена връзка за обувка през него. Всеки състезател има право на три удара по кестена на противника. Който успее да завърже на възел връзката на противниковия кестен или да го разбие на части - печели. Изглежда елементарно.... само че като всяко нещо изисква специфични качества, с цел да го правиш добре.
Стабилна ръка, студен разум, да си издръжлив на мраз и на дъжд - това е доста значимо.
Шампион при мъжете стана Стюарт Кембъл от Питърбъро, а при дамите - Карън Холоуей от Дерби. Като всяко съществено състезание и това си има строги правила. Участниците избират кестените, с които се състезават от особено подбрани от уредниците. Целта е да се избегнат тактики остарели колкото света - да се употребяват кестени, потопени в оцет, държани на мрачно цяла година или пък печени - все изпитани способи за втвърдяването им за да поднесат успеха на играча на тепсия. Сега остава цяла година до идващия шампионат, в която запалянковците могат да упражняват интензивно и да мечтаят за купата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР