Световно известният оркестър на замъка Шьонбрун ще представи музикалните съкровища

...
Световно известният оркестър на замъка Шьонбрун ще представи музикалните съкровища
Коментари Харесай

Оркестърът на двореца Шьонбрун-Виена с грандиозен концерт под звездите тази вечер

Световно известният оркестър на замъка " Шьонбрун " ще показа музикалните съкровища на династията Щраус в величествен концерт под звездите довечера в София.

„ Радецки марш “, „ Прилепът “, „ Цигански барон “, „ На хубавия наследник Дунав “ са единствено част от класическите произведения, които ще звучат под намерено небе от 20.30 часа пред храм-паметника „ Свети Александър Невски “.

В продължение на два часа и половина 24-ма музиканти и 2-ма солисти ще потопят публиката в музикалния свят на бащата и синовете Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще добави магията под звездите. В антракта сред двете концертни елементи присъстващите ще имат опция да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка.

С програмата на Оркестъра на замъка Шьонбрун в България стартират интернационалните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. През 2025 година в тях ще се включат със събития Ню Йорк, Париж и Виена – родното място на огромния композитор.

Репертоарът на Оркестъра на замъка Шьонбрун включва творби на династията на Щраус, В. А. Моцарт и техни съвременници. Оркестърът има международен състав. Сформиран е през 90-те години на предишния век. Замислен като туристическа атракция първоначално, той бързо натрупва известност. Верен е на виенския музикален жанр и интерпретирането на композиторите на виенската класика. През годините прави сполучливи гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от локалната аудитория. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР