Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас си осигури място

...
Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас си осигури място
Коментари Харесай

Алкарас даде сет, но е в третия кръг на Ролан Гарос, Вавринка отпадна

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас си обезпечи място в третия кръг на тазгодишния Ролан Гарос, откакто победи в четири сета представителя на Япония Таро Даниел.

20-годишният испанец загуби първи сет от началото на шампионата, само че все пак не позволи да се стигне до някаква сензация и преодоля 112-ия в света след 6:1, 3:6, 6:1, 6:2 за малко по-малко от два часа и половина игра.

Водачът в международната класация контролираше напълно протичащото се на централния корт " Филип Шатрие " като се изключи втория сет, когато допусне да изостане с 0:3 и по този начин и не съумя да се навакса пасива си до края на частта.

В третия и четвъртия сет обаче Алкарас даде едвам три гейма на Таро Даниел, като испанецът завоюва всеки един от заключителните пет гейма в мача по пътя си към триумфа.

Така, международният №1 към този момент е в третия кръг, където го чака мач против поставения под №32 Денис Шаповалов от Канада, който преодоля също в четири сета Матео Арналди от Италия - 6:2, 3:6, 6:3, 6:3, с цел да запише за първи път в своята кариера поредни победи на Ролан Гарос.



От конкуренцията обаче отпадна първенецът от 2016-а година Стан Вавринка, който отстъпи трагично в пет сета на австралиеца Танаси Кокинакис - 3:6, 7:5, 6:3, 6:7(4), 3:6 в мач, който продължи повече от четири часа и половина.

Следващият противник на участващия с " уайлдкард " Кокинакис ще бъде поставеният под №11 Карен Хачанов от Русия, който нямаше проблеми против молдовеца Раду Алботи и го победи с 6:3, 6:4, 6:2.

Бившият полуфиналист в Париж Диего Шварцман също си обезпечи място в третия кръг, елиминирайки в поредни сетове Нуно Боржес - 7:6(3), 6:4, 6:3 за малко повече от два часа и половина. В идващия кръг обаче аржентинецът го чака надалеч по-тежко затруднение в лицето на Стефанос Циципас, който пък по-рано през днешния ден се оправи със съпротивата на Роберто Карбайес Баена.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР