Световният №1 Новак Джокович ще дойде в България за турнира

...
Световният №1 Новак Джокович ще дойде в България за турнира
Коментари Харесай

Новак Джокович идва в България за Sofia Open

Световният №1 Новак Джокович ще пристигна в България за шампионата Sofia Open. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който бе посетител в предаването “Тази сутрин” по bTV. По думите му сръбската звезда в мъжкия тенис е заречен да гостува в столицата ни, да поиграе с наши деца и да се срещне с необятната общност.

В същото време министър Кралев не пропусна да насочи рецензии към Григор Димитров, който няма да взе участие в единствения АТР шампионат у нас за поредна година.

Припомняме, че най-хубавият български тенисист съобщи, че не е задължен да взе участие на този частен шампионат и прикани българската федерация да прави повече съревнования от сериите Фючърс и Чалънджър.

“Въобще не одобрявам думите на Григор като рецензия, защото е имало доста Фючърси преди този момент, а той не е играл в тях. Да не изместваме тематиката от това, че в България има един прелестен АТР шампионат, който тази година ще е най-силен. Ще вземат участие шестима тенисисти от Топ 20, които са предпочели София, тъй като знаят, че тук изискванията са страхотни, а равнището непрестанно се повишава. Вместо да се радваме на този шампионат, да разясняваме, че имаме потребност от Фючърс-и, е несериозно.

Казал съм го хиляди пъти. Когато желае, Григор е добре пристигнал да взе участие. Ние не вършим шампионат единствено за един човек, който и да е бил той. Турнирът е задоволително мощен и ще дойдат огромни имена. Имаме и една “уайлд кард”, която ще отиде при някой от отпадналите рано от Откритото състезание на Австралия. Имаме обещанието на Новак Джокович, че ще посети шампионата като посетител, ще се срещне с наши деца и необятната общност ", съобщи Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР