Световният вицешампион Франция постигна очаквана победа с класическото 3:0 като

...
Световният вицешампион Франция постигна очаквана победа с класическото 3:0 като
Коментари Харесай

Франция се смили над аутсайдера Гибралтар и го наказа само с три гола

Световният вицешампион Франция реализира предстояща победа с класическото 3:0 като посетител на новобранеца Гибралтар в третия си мач от група „ B “ на квалификациите за Евро 2024. Оливие Жиру откри още в третата, а Килиан Мбапе удвои в добавеното време на първата част от дузпа. В 78-ата минута Аймен Муели оформи крайния резултат, откакто си означи автогол.

„ Петлите “ насочиха цели 31 удара към противниковата врата, а на четири пъти удариха и гредите.

Французите демонстрираха през цялото време, че ще се стремят да решат всичко колкото се може по-бързо. Още след 180 секунди игра топката се озова във вратата на домакините след удар с глава на Оливие Жиру. Тогава Кингсли Коман проби по десния фланг и откри с съвършено центриране тарана на Милан, който вкара 54-ия си гол за националния тим в своя мач номер 123.

В 29-ата минута Едуардо Камавинга опита фалцов изстрел, избит в корнер от Дейл Коулинг. След неговото осъществяване Орелиен Чуамени нацели напречната греда.

В 34-ата минута Аюб Ел Хмиди видя, че вратарят на Франция – Брис Самба, е излязъл напред и се опита да го трансферира от центъра. Изпълнението беше доста положително, само че топката мина на броени сантиметри над гредата.

„ Петлите “ въпреки всичко осъществиха втори гол до почивката. Той бе дело на Килиан Мбапе от дузпа, отсъдена за игра с ръка на капитана на Гибралтар Рой Чиполина. Мбапе насочи топката в долния десен ъгъл на вратата и означи 39-ия си гол с националната фланелка.

Втората част стартира с греда на Антоан Гризман, а по-късно последваха скучни минути на терена.

Французите продължиха да играят безгрижно, само че въпреки всичко направиха успеха си по-убедителна. В 78-ата минута Мбапе напредна на скорост по левия фланг и насочи остро центриране, което резервата на домакините Муели не реши добре и прати топката в личната си врата.

В края на срещата Аксел Дизази стреля в гредата малко преди последния съдийски сигнал, а преди него това направи и Чуамени.

По този метод Франция продължава да е водач в групата с цялостен актив от точки – 9, следан от Гърция с три. Гибралтар е финален без актив. В идващия кръг „ петлите “ одобряват точно южните ни съседи, до момента в който островитяните гостуват на Ейре.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР