Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс

...
Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс
Коментари Харесай

Макс Верстапен постигна пета поредна победа

Световният първенец във Формула 1 за последните два сезона Макс Верстапен направи поредна крачка към трета купа.

На пистата „ Ред Бул Ринг “ нидерландецът завоюва Гран при на Австрия, девети кръг за сезона. По този метод водачът на Ред Бул записа петия си следващ триумф и общо седми през сезона. Другите две надпревари бяха извоювани от неговия съотборник Серхио Перес.

Верстапен, който в събота, а през днешния ден потегли от полпозишън, нямаше никакви проблеми с първото място. Много по-интересна беше битката за останалите позиции на подиума.

В последна сметка второто място беше извоювано от водача на Ферари Шарл Льоклер. Това е най-хубавото му достижение през сезона. И едвам втори подиум след третото място в Гран при на Азербайджан.

Трети финишира Серхио Перес. Мексиканският водач на Ред Бул потегли от осма позиция и беше замесен в тежка борба с Карлос Сайнс (Ферари) и Ландо Норис от (Макларън). Десет обиколки преди края той се изкачи до третата позиция.

Сайнс, Норис и Фернандо Алонсо с Астън Мартин затвориха челната шестица.

Допълнителната точка за най-скоростна обиколка също отиде на сметката на Верстапен. В края на надпреварата той имаше толкоз огромна преднина, че влезе в бокса за четвърти път, с цел да постави най-меките гуми и да запише и най-бързата обиколка в надпреварата.

С точки от днешното съревнование завършиха още английските водачи на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които останаха седми и осми, французинът Пиер Гасли с Алпин и канадецът Ланс Строл с Астън Мартин, който затвори десетката.

Макс Верстапен остава отпред в. Втори е Перес със 148, а трети със 129 точки е Алонсо.

При конструкторите безапелационно преди всичко е Ред Бул с 377 точки. Втори е отборът на Мерцедес със 178 точки, а на трето място със 172 точки е Астън Мартин. Ферари е на четвърта позиция със 158 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР