Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен завърши вчера втори

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен завърши вчера втори
Коментари Харесай

Макс: Имам добър шанс да спечеля въпреки наказанието

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен приключи през вчерашния ден втори в квалификацията за Гран При на Италия на „ Монца ”, само че през днешния ден ще започва 7-и. Макс беше осъден с 5 места обратно поради промяна на мотор с вътрешно горене.

В квалификацията той поизостана от водачите на Ферари поради по-ниската оптималната скорост на RB18 и загубата на сцепление в първия бранш, само че по-късно удостовери, че това е било по този начин, защото колата му е със същия аеродинамичен пакет, който отборът употребява на „ Спа ”.

Но Верстапен чака да е доста по-силен в спортно движение, още през цялото време на надпреварата, защото се надява на по-слабо изхабяване на гумите първоначално, когато колите са по-тежки, защото са с повече гориво. Според Макс, водачите на Ферари ще имат проблеми с по-нервните си коли тъкмо в този миг, защото те имат по-ниско аеродинамично прилепяне.
 Макс: Обиколката ми беше добра Макс: Обиколката ми беше добра
„ Пилотите на Ферари са малко по-бързи от нас на вършиме – изясни Верстапен. – Очаквам да си пробия път през колоната. И когато настигна Шарл ще стартира огромната борба. Но мисля, че ние ще имаме по-добре уравновесен автомобил за минаването през завоите. ”
 Марко: Наказанието на Макс ще направи всичко по-вълнуващо Марко: Наказанието на Макс ще направи всичко по-вълнуващо
Верстапен удостовери, че решението на отбора е било колата да е по-добре готова за надпреварата, даже и това да значи, че ще се жертва част от темпото в квалификацията.
 Леклер ще преследва втора победа в Леклер ще преследва втора победа в " Храма на скоростта "
„ Ако съумея да се оправя бързо с колите пред мен и стигна до челото, то несъмнено имам добър късмет да печеля надпреварата, макар наказването ”, добави Макс.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР