Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите

...
Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите
Коментари Харесай

Усик ще защитава титлата си срещу Дюбоа на 26 август в Полша

Световният първенец в тежка категория Олександър Усик ще пази поясите си против британеца Даниел Дюбоа на 26 август във Вроцлав, Полша. Датата и мястото на дуела бяха публично доказани през днешния ден.


Това ще бъде първи мач за Усик след втората му поредна победа над някогашния първенец Антъни Джошуа, с която той резервира купите на WBO, WBA и IBF в тежка категория. Същевременно 25-годишният Дюбоа си извоюва правото да се бие за международните трофеи, откакто стана формален кандидат на WBA. Мачът ще се организира в " Тарчински Арена ", която е с потенциал 24 хиляди фенове.

" Много съм благополучен, че имаме опция да организираме този мач в Полша, където завоювах първата си международна купа преди седем години ", разяснява 36-годишният Усик, визирайки купата си в полутежка категория. Украинецът е спечелил всичките си 20 мача на професионалния кръг, до момента в който Дюбоа може да се похвали с 19 победи (18 нокаута) и 1 загуба.

" Той е страховит боксьор и аз го почитам, само че настъпи моето време. Ще скандализирам света и ще покажа на хората какъв брой добър е Даниел Дюбоа ", сподели британецът. Първоначално се планираше мачът да се организира на 12 август, само че той бе преместен с две седмици, с цел да е напълно покрай Деня на независимостта на Украйна, който се отбелязва на 24 август.

" Искам да благодаря на полския народ, който от сърце оказва помощ на Украйна. Стотици хиляди мои сънародници бяха признати в тази прелестна страна. Надявам се, че този мач ще бъде още една опция за хората от Полша и Украйна да се обединят и да покажат силата на другарството си ", съобщи Усик. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР