Световният шампион в спринта на 100 метра при мъжете Фред

...
Световният шампион в спринта на 100 метра при мъжете Фред
Коментари Харесай

Световният шампион на 100 метра Фред Кърли спечели състезанието от Диамантената лига в Рабат

Световният първенец в спринта на 100 метра при мъжете Фред Кърли победи в надпреварата от Диамантената лига в Рабат, Мароко.

Кърли, който през август ще пази купата си на шампионата на планетата в Будапеща, Унгария, завоюва с резултат 9.94 секунди, с което сложи и връх на шампионата.

" Щастлив съм, че завоювах това съревнование и направих върха. Това е резултатът, който чаках, ще продължа да го реализирам, с цел да може до международното състезание да бъда в най-хубавата си форма ", показа американецът след успеха.

Втори и трети в спринта на 100 метра се подредиха надлежно южноафриканецът Акани Симбине и кениецът Фердинанд Оманяла, а огромният отсъстващ от конкуренцията беше олимпийският отличник Ламонт Джейкъс, който се отдръпна от присъединяване поради травма в гърба.

Ямаецът Рашид Бродбел завоюва бягането на 110 метра с трудности при мъжете, до момента в който на 400 при дамите над всички бе американката Шамиър Литъл.

Ярослава Магучих от Украйна и Мери Мора от Кения пък стигнаха до успех в скока на височина и на 800 метра.

В бягането на 1500 метра норвежецът Якоб Ингебригтсен завоюва с време 3:32.59 минути, до момента в който в същата дисциплинираност при дамите първото място бе за представителката на Етиопия Гудаф Цегай.

В края на вечерта имаше мотиви за наслада и за мароканската аудитория с помощта на олимпийския първенец Суфиан Ел Бакали, който победи на 3000 метра стипълчейз, а след края на конкуренцията призна, че идната огромна цел пред него е международният връх на Саиф Шахийн 7:56.63 минути, който остава неизменен към този момент близо 20 години.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР