Световният шампион в колоезденето - Матийо ван дер Пул, триумфира

...
Световният шампион в колоезденето - Матийо ван дер Пул, триумфира
Коментари Харесай

Лекция на две гуми: Световният шампион Ван дер Пул е и господарят на Фландрия

Световният първенец в колоезденето - Матийо ван дер Пул, победи по безапелационен метод в една от емблематичните класики - Обиколката на Фландрия.

Нидерландецът за трети път в своята кариера завоюва конкуренцията в сърцето на Фландрия, като също по този начин сложи връх за най-хубаво време в 111-годишната история на тази класика.

Ван дер Пул също така реализира и една от най-убедителните победи в дългата история на това съревнование, завършвайки с над минута и половина пред своите преследвачи.

Световният първенец приключи необезспокояван, като даже имаше време да спре на финалната линия и да вдигне високо своя велосипед.

Така 29-годишният нидерландец се трансформира в един от седемте колоездачи, печелили Обиколката на Фландрия по три пъти, а задачата пред него е ясна, да вземе четвърта купа и да стане №1 в историята.

Ключовият сегмент от днешното 270-километровто положение бе емблематичният павиран рид Кьопенберг, който стана още по-сложен поради дъжда.

Именно там, където огромна част от колоездачите спираха и бутаха, Ван дер Пул мина по впечатляващ метод, откъсна се и стартира да натрупа преднина.

Всичко това се случи при 44 километра до финала, а последователно международният първенец стартира да усилва преднината.

С оставащи към 30 километра и преследвачите осъзнаха, че няма по какъв начин да го настигнат и се отхвърлиха от борбата за първото място. Просто нямаха късмет.

Така Матийо ван дер Пул за трети път след 2020-а и 2022-а е господарят на Фландрия. Втори приключи Лука Мозато, който във финалния спринт за второто място надделя Майкъл Матюс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР