Световният шампион с Аржентина – вратарят Емилиано Мартинес, бе приветстван

...
Световният шампион с Аржентина – вратарят Емилиано Мартинес, бе приветстван
Коментари Харесай

100 000 в екстаз от вратаря на Аржентина в родния му град

Световният първенец с Аржентина – вратарят Емилиано Мартинес, бе приветстван от към 100 000 души в родния си град Мар дел Плата. За „ албиселесте “ това бе трети успех на планетата, само че Мартинес е първият международен първенец от курортния град, южно от столицата Буенос Айрес, където тенисистът Гилермо Вилас преди бе най-популярната спортна персона.

Мартинес сподели на хората на плажа премията „ Златна ръкавица “, която се присъжда за Най-добър вратар на шампионата, и им сподели, че „ не е единствено за мен, само че за всички деца, дребни вратари, които мечтаят да отидат за четвъртата звезда. „ Това е нещо красиво, че един вратар получава признанието, тъй като то постоянно отива при нападателите “, показа Мартинес, който напусна Аржентина на 17-годишна възраст, с цел да се причисли към Арсенал в Англия, а в този момент е състезател на Астън Вила във Висшата лига.

Той разви известност на експерт при дузпите след сполучливото си показване във финала Копа Америка предходната година против Бразилия, и в този момент в разногласието за международната купа против Франция в Доха. „ При дузпите ставам мощен и знам, че хората ме почитат – знам го, тъй като противникови играчи са ми го казвали “.

Стражът отбрани и тактиката си да разсейва по всички вероятни метод изпълнителите на дузпи. „ Когато изпълниш първата дузпа на край на Световно състезание, знаеш, че другият състезател ще бъде доста нервозен. Опитвам се да ги разконцентрирам, да бутна топката малко по-встрани, да им приказвам “, приключи Мартинес.

Източник: БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР