Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри обмисля

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри обмисля
Коментари Харесай

Фюри мисли отново за оттегляне от бокса

Световният първенец по бокс в тежка категория Тайсън Фюри обмисля още веднъж да спре със спорта поради на договарянията за за всички трофеи против Александър Усик. Представителите на украинеца оповестиха, че дуел няма да има, тъй като Фюри прекалява с условията си. Усик към този момент се съгласи на систематизиране на приходите от 70:30 в интерес на британеца.

Проблемът, поради който договарянията пропаднаха дефинитивно, е, че двете страни не са се разбрали по какъв начин да си разделят парите при възможен реванш, тъй като Фюри не е желал да направи компромис и да вземе по-малката сума, в случай че е изгубил първия мач.

Фюри разгласява видео в обществените мрежи, в което засипва Усик с обиди, а един от промотърите му - Франк Уорън, съобщи, че първенецът може да се отдръпна.

" Той може и да се откаже, не знам какво желае да прави. Той е индивидът, който влиза в кръга. Обидно е да се твърди, че той не е желал мач. Той отиде в Германия да се бие с Владимир Кличко, по-късно отиде в Съединени американски щати и победи Дионтей Уайлдър. Тайсън е гневен сега, тъй като тренираше за този мач. Каквото и да реши за бъдещето си, аз ще съм там и ще го поддържа ", сподели Уорън.

 Преговорите за мач сред Фюри и Усик пропаднаха Преговорите за мач сред Фюри и Усик пропаднаха

Фюри беше отвън бокса в продължение на три години сред 2015 и 2018, като оваканти извоюваните от Кличко трофеи. Той разкри, че е страдал от меланхолия и е имал проблеми с опиати и алкохол. Впоследствие той се върна и още веднъж, само че предходната година беше оповестил, че се отдръпва от бокса, единствено с цел да се върне още един път по-късно.

Уорън упрекна Усик за неуспеха на договарянията: " Той сподели, че не се интересува от парите, желае да се бие за четирите трофеи. Но той се отдръпна. Не може да се маскира това, те се отдръпнаха, не ние. "

Според английския вестник " Дейли Телеграф " има вид Фюри да срещне, макар че двамата водеха в края на предходната година, само че по този начин и не се схванаха. Вариант за Усик е дуел с Дионтей Уайлдър, само че е по-вероятно украинецът да срещне наложителния кандидат за един от поясите си Даниел Дюбоа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР