Световният шампион на WBC ще се боксира срещу своя сънародник

...
Световният шампион на WBC ще се боксира срещу своя сънародник
Коментари Харесай

Потвърдено: Тайсън Фюри ще се бие в най-скъпия боксов мач в историята!

Световният първенец на WBC ще се боксира против своя съотечественик Дилиън Уайт, осведоми Sky Sports. Базираният във Англия промоутър на Фюри Франк Уорън реализира най-високата оферта в историята на бокса, като борбата ще коства 31 милиона паунда .
Сделката на Уорън победи тази на Matchroom Boxing, която бе на стойност 24 милиона паунда. Така Дилиън Уайт ще има опцията за пръв път в своята кариера да се бие за международната купа в тежка категория. Негов противник обаче е Тайсън Фюри, който към момента няма загуба на професионалния кръг.

Мнозина се надяваха, че Циганския крал ще се изправи против украинеца Олександър Усик в мач, който да дефинира абсолютния първенец в тежка категория. Това обаче не се случи, а новината, че Фюри ще се боксира с Уайт значи, че Усик най-вероятно ще се изправи против Антъни Джошуа в мач-реванш.
Малко след договорката Тайсън Фюри разгласи в обществените мрежи, че мачът с Уайт ще се състои във Англия и добави: " Големият Цигански крал се прибира вкъщи, Англия, бейби! ".
Дилиън Уайт дълго време бе №1 кандидат за пояса на WBC, само че трябваше да изчака трилогията сред Фюри и Уайлдър, с цел да получи късмет да се бие за купата. Предполага се, че Фюри ще прибере 80% от хонорара от мача с Уайт.
(подробности четете в линка).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР