Световният шампион Аржентина не допусна грешна стъпка и в третия

...
Световният шампион Аржентина не допусна грешна стъпка и в третия
Коментари Харесай

Аржентина продължава да крачи уверено към Мондиал 2026

Световният първенец Аржентина не позволи неверна стъпка и в третия си мач от квалификациите за Мондиал 2026. " Гаучосите " се постановиха над Парагвай с 1:0 и събраха цялостен актив от 9 точки, като още не са получили попадение във вратата си. Точен за минималния триумф на " Монументал " в Буенос Айрес беше капитанът Николас Отаменди още в 3-ата минута.

Селекционерът на " албиселесте " Лионел Скалони остави Лионел Меси на пейката. Звездата на домакините до неотдавна се възстановяваше от травма и не е подготвен за 90 минути. Той се появи на терена малко след началото на второто полувреме и на два пъти уцели гредите.

Скалони подреди тима си в 4-3-3, като офанзивата водеха Хулиан Алварес, Лаутаро Мартинес и Николас Гонсалес, а в средата на терена си партнираха Алексис Мак Алистър, Енцо Фернандес и Родриго де Пол.

" Гаучосите " нямаха потребност от доста време, с цел да излязат напред в резултата. Още в 3-ата минута Де Пол центрира от корнер и капитанът Отаменди от воле прати топката в мрежата. Опитният бранител беше оставен непокрит и наказа грешката на парагвайската отбрана.

Последваха нови аржентински офанзиви, които можеха да сложат завършек на интригата в напълно ранна фаза от дуела. Домакините господстваха в централната зона, само че им липсваше точност при завършващите подавания.

В 43-ата минута Де Пол стреля мощно и нацели дясната греда. Гостите рядко прекосяваха в противниковата половина и не насочиха нито един прецизен удар към вратата, защитавана от Емилиано Мартинес.

След почивката " гуараните " заиграха по-смело. Рамон Соса имаше отлична опция да изравни, само че шутира настрана от задачата след скоростна офанзива, изнанадала отбраната на Аржентина.

Меси се появи на терена в 54-ата минута вместо Хулиан Алварес. Всяка офанзива на домакините преминаваше през " десетката " на международните първенци. В 68-ата минута Де Пол още веднъж беше покрай гола, само че Карлос Мигел се намеси добре.

Меси можеше да вкара попадение непосредствено от корнер, само че вратарят на Парагвай докосна топката задоволително, с цел да я отклони в напречната греда. В 85-ата минута Лаутаро Мартинес подсети за себе си, като технично се освободи в наказателното поле и стреля, само че над вратата. Малко по-късно Нико Гонсалес получи пас от Меси и насочи удар по диагонала, само че вратарят на гостите още веднъж избави.

В добавеното време Меси си завоюва нарушаване на границата на наказателното поле и технично завъртя топката, само че и този път гредата оказа помощ на гостите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР