Световният шампион Андреа Пирло даде съвет на италианския селекционер Джан

...
Световният шампион Андреа Пирло даде съвет на италианския селекционер Джан
Коментари Харесай

Пирло даде съвет как да се спечели реванша

Световният първенец Андреа Пирло даде съвет на италианския селекционер Джан Пиеро Вентура по отношение на реванша против Швеция от баражите за класиране на Мондиал 2018. В петък вечер отборът от Ботуша се показа доста едва и загуби гостуването си с 0:1, което единствено прави задачата за ответния мач още по-трудна. Бившият халф предложи на експерта да загърби игровата сграда от 3-5-2, на която той заложи в Стокхолм.

“За реванша бих заложил на по-атакуващ метод със скица 4-3-3, която да обезпечи повече пространства пред Лоренцо Инсиние, с цел да може да той да излиза едно на едно с играчи на противника в последната третина на терена”, разяснява Пирло.
Sweden-Italy manager ratings.

Andersson 7:
Who are you calling inexperienced? Perfectly delivering his strategy, he is better than his team.

Ventura 0:
the most embarrassing managerial performance in 3 decades. Coherent in having no clue on every aspect.
One word: UNFIT
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) November 11, 2017

“В първата среща загубихме доста топки в центъра поради метода на игра на двамата ни нападатели - добави отказалият се към този момент италианец. - Длъжни сме да пренесем играта по крилата, с цел да създадем обстановки, в които да сме повече от шведите. Ще бъде мъчно да намерим празни пространства, тъй като в Милано скандинавците ще подходят много отбранително. Единственият метод да ги пречупим е като движим бързо топката. На всяка цена ще би трябвало да вкараме най-малко един път, само че и качеството на игра би трябвало да се вдигне. Ще би трябвало да се изтормозим, а и напрежение ще бъде голямо, само че реваншът ще бъде напълно друг дуел.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР