Световният рекордьор в тройния скок Джонатан Едуардс строго разкритикува Международната

...
Световният рекордьор в тройния скок Джонатан Едуардс строго разкритикува Международната
Коментари Харесай

Джонатан Едуардс също разкритикува IAAF за Диамантената лига

Световният рекордьор в тройния скок Джонатан Едуардс строго разкритикува Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) за решението да извади тройния скок от финала на Диамантената лига през 2020 година.

Британецът държи международния връх с 18.29 метра от 1995 година, а в последните години №1 в дисциплината на огромните шампионати е американецът Крисчън Тейлър.

 Диамантената лига се отхвърли от атрактивни дисциплини във финала през 2020 година

“Има толкоз доста неща, които са неверни с решението на Световната атлетика и дисциплините в Диамантената лига, само че това, което Юсейн Болт сподели е, че атлетиката не е дисциплини, а персони и включват отчуждаване на една от спортните звезди Крисчън Тейлър “, сподели Едуардс.

Останалите три дисциплини, които няма да бъдат включени във финала на Диамантената лига през 2020 година, са 200 метра, 3000 метра стийпълчейз и хвърляне на диск.

“Вие съществено разрушихте историческото и културно завещание на спорта атлетика поради краткотрайна маркетингова тактика “, се споделя в публично писмо на група спортисти и треньори в хвърлянията до президента на международната централа Себастиан Коу.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР