Световният рекордьор в бягането на 400 метра Уейд ван Нийкерк

...
Световният рекордьор в бягането на 400 метра Уейд ван Нийкерк
Коментари Харесай

Уейд ван Нийкерк заминава за САЩ, ще тренира за Токио с Ноа Лайлс

Световният рекордьор в бягането на 400 метра Уейд ван Нийкерк ще направи сериозна смяна в подготовката си за Олимпийските игри в Токио, където ще пази купата си от Рио преди четири години. Южноафриканецът ще се причисли към нова подготвителна група в Съединени американски щати, оповестиха от неговия екип.

Ван Нийкерк, притежател и на международна купа на 400 метра, ще се готви за Игрите под петте преплетени кръга под управлението на Ланс Брауман, който е формален треньор на Adidas.

View this post on Instagram

Новата подготвителна база на южноафриканеца е в Клермонт (Флорида). В групата на Ван Нийкерк ще са международният първенец на 200 метра Ноа Лайлс (САЩ) и олимпийската шампионка на 400 метра от Рио де Жанейро 2016 Шони Милър-Уибо (Бахама).
" Прекарах по-голямата част от кариерата си под управлението на баба си Анс Бота в моята родна база в Блумфонтейн и не мога да изразя благодарността си за всичко, което тя направи, с цел да ми помогне да стигна до този миг в кариерата си ", сподели Ван Нийкерк.
View this post on Instagram

" Колкото и да се веселя на опита си с Анс и нейната група, аз се надявам да подобря международния си връх (43.03 секунди) и с цел да го направя, би трябвало да съм сигурен, че упражнявам дружно с най-хубавите спринтьори в света. Чувствам, че краткотрайното пренасяне в Съединените щати ще бъде в мой интерес за директно бъдеще. Очаквам с неспокойствие да работя с новия си треньор и сътрудници за образование и се надявам да продължа да нося южноафриканското знаме с горделивост на интернационално равнище ", добави южноафриканецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР